Tijd voor jezelf: ‘Op de wc zitten is mijn pauze op de dag. Met het licht uit, want dan weten mijn kinderen het niet’

31.10.2023 05:29
tijd voor mezelf Beeld: Getty Images

Linda sluit zichzelf op in de wc, Carolien staat extra lang onder de douche, Monique zit verplicht met de handen omhoog en Danielle staat extra vroeg op.

Monique: “Ik heb altijd nagellak die héél lang moet drogen. Dan kan ik niet helpen of iets doen, alleen maar met mijn handen omhoog zitten.”

Niemand die me ziet

Linda (34): “Op de wc zitten is mijn pauze op de dag. Met het licht uit, want dan weten mijn vier kinderen niet dat ik daar ben. Daar blijf ik zitten totdat ik merk dat het misgaat omdat ze bijvoorbeeld ruzie krijgen. Sowieso nooit langer dan vijf minuten. Als ze me dan toch ineens uit die deur zien komen, schrikken ze zich nog steeds rot. ‘Mam, doe dan ook het licht aan!’”

Lees ook – Wc-bezoek van je kind: ‘Met een beetje pech krijg ik nog te horen dat het stinkt ook’ >

Jammer voor de poolkappen

Carolien (35): “Ik was altijd heel lang mijn haar zodat ik even niet bereikbaar ben voor mijn vriend en onze twee kinderen. Natuurlijk denk ik dan aan alle ijsberen en smeltende poolkappen en dat ik eigenlijk niet langer dan drie minuten mag douchen. Maar meteen daarna het stemmetje: jij verdient een douche! Je mag! Die laatste wint altijd, gelukkig. En ja: het lukt me dan ook nog om te ontspannen. Gewoon dat negatieve stemmetje uitschakelen.”

Lief dagboek

Danielle (41): “Ik sta vaak iets vroeger op, om even de rustig te kunnen starten. Mijn wekker gaat om kwart over zes – heel soms zijn mijn kinderen van 3, 6 en 8 dan al wakker. Dan maak ik snel iets te eten voor ze, zodat ik toch nog iets kan doen. Maar meestal heb ik in ieder geval een halfuurtje voor mezelf. Dan schrijf ik in mijn dankbaarheidsdagboekje en mediteer.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.