”Ik heb de wc al gevonden hoor’, zei mijn zoontje opgelucht in de bouwmarkt’

09.12.2022 08:43
wc bril omhoog of omlaag Beeld: Getty Images

Zo leuk, kinderen. Je krijgt er namelijk heel veel voor terug. Schaamrood op je kaken, bijvoorbeeld. En dat alleen maar omdat ze goudeerlijk zijn.

Yvon (40), moeder van een zoon van 4.

“Björn was net zindelijk en dat betekende voor mij: oppassen geblazen. Vooral als we de deur uitgingen. Hoe goed ik ook oplette, hoe vaak ik het ook vroeg, pas als hij het bijna niet meer kon ophouden zei hij dat hij moest plassen. Zo ook in de bouwmarkt. Terwijl ik op zoek ging naar een medewerker om te vragen of Björn even naar de wc mocht, ontsnapte hij aan mijn aandacht.

Toen ik hem een paar minuten later weer vond, verkondigde hij opgewekt dat hij niet meer hoefde te plassen, omdat hij de wc al had gevonden. Dat bleek ook zo te zijn, namelijk in het sanitair-pad. Beschaamd vroeg ik vervolgens een medewerker om een sopje.”

Lees ook – Ongelukje onderweg: ‘Ik liep bijna huilend van ellende het tankstation in’ >

Controleren ze toch niet

Marieke (32), moeder van een zoon van 5 en een dochter van 3.

“Bij de ingang van de dierentuin controleren ze bijna nooit de leeftijd van je kind, had ik gemerkt. Misschien niet zo netjes, maar ik besloot geen kaartje te kopen voor mijn dochter van drie. ‘Als ze iets aan je vragen zeg je maar dat je twee bent’, zei ik.

“Ik ben drie, maar in de dierentuin ben ik twee, oké?”

Het leek allemaal goed te gaan en we mochten doorlopen. Tot mijn dochter het blijkbaar jammer vond dat ze niet in de praktijk kon brengen wat ze net had geleerd. ‘Hallo mevrouw’, zei ze, zo hard dat iedereen in de buurt het kon horen. ‘Ik ben drie, maar in de dierentuin ben ik twee, oké?’ Ik deed vlug alsof ik in de war was – ‘O, het was toch tot en met dríe gratis?’ – en wist niet hoe snel ik me naar de kassa moest haasten.”

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.