‘Ik ben thuisblijfmoeder, maar heb toch een vaste oppas op woensdagmiddag’

07.09.2022 11:43
fietsen zwangerschap

Hollen van hot naar her, overal te laat komen en continu schreeuwen dat de kinderen moeten opschieten. Daniëlle was dit hele gedoe zó zat dat ze een vaste oppas inhuurde op woensdagmiddag.

Daniëlle (36): “Als thuisblijfmoeder heb ik geen betaalde baan, toch heb ik een vaste oppas op woensdagmiddag: Romy heet ze. Heel decadent, zo vind ik zelf, dus houd ik mijn mond tegen mijn familie. Maar enorm ontspannen.

Lees ook – 9 (verrassende) manieren om te relaxen als de kinderen thuis zijn >

Oppas

Voordat ik Romy had wist ik namelijk niet hoe ik het allemaal moest klaarspelen: én om 14.15 uur zwemles met Lana, om 17 uur judo met Bram en dan moest tussendoor ook Lars nog van 15.30 tot 16.30 uur voetballen. Ik holde van hot naar her, schreeuwde continu naar de kinderen dat ze moesten opschieten en kwam overal net te laat.

Nu huur ik mijn zeventienjarige buurmeisje in die voor mij de kinderen met de bakfiets uit school haalt en in ieder geval met één kind naar een sportactiviteit gaat. Romy en ik wisselen elkaar wekelijks af in het zwembad, bij de voetbal of de judo. Voordeel: mijn kinderen hebben een relaxte moeder die ondertussen ook echt naar hun prestaties kijkt.”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.