Deze kinderen namen hun oppas in de maling: ‘Ik schaamde me dood’

08.09.2022 12:18
kinderen nemen oppas in de maling Beeld: Unsplash

Je hebt kinderen die zich bij de oppas zo braaf gedragen dat ze uit zichzelf in bed gaan liggen en geen kik geven. En je hebt kinderen zoals die van Dilan (40) en Janneke (44).

Dat zijn onze regels

Dilan (40) is getrouwd en moeder van Metehan (7) en Khadija (6).

“Dat wij moslims zijn betekent niet dat we ons geloof en onze manier van leven aan anderen opdringen. En al helemaal niet aan onze oppas Juliette (18). Mijn verbazing was dan ook groot toen mijn man en ik haar bij thuiskomst op de bank aantroffen met een van mijn hoofddoeken om. Ze verontschuldigde zich nog dat ze eerder die dag zonder hoofddoek binnen was gekomen. Grapje van Metehan, die haar had wijsgemaakt dat geen enkele vrouw zonder hoofddoek in ons huis mag verblijven. Zo gênant.”

Lees ook – 7x kinderen die denken heel slim (en dus grappig) te zijn >

Wij leven als wilden

Janneke (44) heeft met haar vriend zoon Harvey (2), uit een eerdere relatie heeft ze Fenne (8) en Teun (7).

“Dat Fenne en Teun onze oppas Kimberly (21) hadden wijsgemaakt dat ze nooit met bestek hoeven te eten, was wel apart. Kimberly was bang dat wij het als kritiek zouden opvatten als ze hierover iets aan ons zou vragen, daarom zei ze maar niets en dacht er het hare van. We kwamen er pas achter nadat ze al vier keer bij ons had opgepast en keer op de keer de tomatensaus van de handen van Fenne en Teun had staan boenen. Ik schaamde me dood.”

Dit artikel staat in Kek Mama 03-2022.

 

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.