stylingtips-slaapkamper-kind-gezellig-energiezuinig
Beeld: Getty

Geloof het of niet, maar met een paar doodeenvoudige stylingtips maak je de slaapkamer van je kind niet alleen gezelliger, maar ook nog eens energiezuiniger. Van knuffels op de juiste plek tot het versieren van de radiator – wij zetten er een paar voor je op ’n rij.

1. Versier de radiator

Logisch dat je een foeilelijke radiator wilt opleuken met speciale radiatorbekleding. Maar wist je dat dit enorm veel warmte tegenhoudt? Kun je ‘m net zo goed zelf versieren met een pot verf op een druilerige woensdagmiddag. Sámen met je kind, natuurlijk. Ook een idee: plak ‘m vol met magneten of maak er een gezellig leeshoekje van. Niemand die nog oog heeft voor die radiator.

 

2. Geen koude voeten meer

Jouw kind al-tijd last van koude voeten? Goed excuus om een mooi kleed aan te schaffen waarop-ie lekker kan spelen. Vooral hoogpolige kleden of schapenvachtjes zijn érg fijn. En wat dacht je van een stel hysterische dierenpantoffels? Ook handig: schaf een winterdekbed aan en leg een felgekleurde sprei over het voeteneind. Je kind hoeft dan geen sokken aan in bed en die verwarming kan ook uitblijven.

 

3. Knuffels op bed

Hartstikke gezellig, die bonte verzameling knuffels voor de radiator. Maar ze houden wel enorm veel warmte tegen zonder dat je er erg in hebt. Leg ze daarom gewoon op bed: staat lekker knus en zeker weten dat ze voor extra warmte zorgen als je kind in bed ligt.

 

4. Led-lampen

Nee, led-verlichting is allang niet meer dan ongezellige, felle licht van vroeger. Tegenwoordig heb je led-lampen in alle soorten en maten en kun je er dimmers op zetten voor een knus effect. Kies bijvoorbeeld een vrolijke nachtlamp of ga voor een gezellig kleurtje, zoals roze, oranje of groen. Bovendien gaan led-lampen járen mee. Stukken zuiniger, dus.

 

5. Stylingtips van de energiestylist

Zo zie je maar: zelfs de kleinste veranderingen in huis kunnen al helpen om energie te besparen. Er zijn trouwens nog veel meer loeihandige tips om je huis gezellig en tegelijkertijd energiezuinig te maken. Kijk maar naar onderstaande video.

Meer van dit soort handige bespaartips? Nuon biedt klanten gratis een energiescan: een videogesprek met een energieadviseur die je via je smartphone, tablet of laptop concrete bespaartips geeft waarmee je direct aan de slag kunt.

BN'er-moeders op Instagram

Van groupies, een onesie tot Valentijnsdag met voetbal: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Goeiemorgen...


 

Lief


 

Prachtige foto


 

Samen de wereld ontdekken


 

Jubileum


 

Op standje lam dan maar...


 

Maandag onesiedag


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

oude-versleten-bank-koesteren

Lauren Eberspacher belooft haar partner dat ze ooit die mooie witte bank uit de woonmagazines zullen kopen. Maar zolang er nog kinderen door het huis springen, kunnen ze hier alleen van dromen.

Op Facebook schrijft ze een ode aan de witte bank (én aan haar oude, versleten exemplaar).

 

Sapvlekken

'Lieve man', zo begint Lauren haar bericht. 'Je weet wel, die witte bank uit dat woonmagazine, ooit gaan we hiervoor sparen en kopen we er een. En hij zal schoon zijn. Niet vies van de sapvlekken, appelschillen en melk. Oh, en wanneer er mensen op bezoek komen, hoeven we niet al het speelgoed eraf te gooien: geen barbiearmpjes die in onze rug porren. We gaan gewoon met z'n allen zitten en genieten van het comfort van onze witte bank.'

 

Lees ook
Moet je zien: man stuurt z'n vrouw 'uitdagende' foto's terwijl hij schoonmaakt >

 

'Prachtige stof'

De moeder vervolgt: 'Op een dag voelen we aan de prachtige stof waar we jarenlang van hebben gedroomd en voor hebben gespaard. En dan zullen we de vlekken missen, want geen vlekken betekent dat onze kinderen niet zo klein meer zijn. De armleuningen zijn stevig en de kussens lekker donzig. Ik weet zeker dat het zo comfortabel zal zijn als we dachten, maar toch zullen we terugdenken aan de momenten dat onze kinderen van onze bank afsprongen, deden alsof ze superhelden waren of 'op avontuur' gingen. Ik denk dat we op die dag onze versleten bank missen.'

 

'De mooiste jaren van ons leven'

Daarom wil Laura haar oude bank koesteren, nu het nog kan. 'Laten we de vlekken blijven schrobben en de dekens blijven gebruiken. Laten we blijven knuffelen met onze kinderen en kijken hoe ze op avontuur gaan in onze woonkamer. Omdat de jaren die we met deze versleten bank hebben, ongetwijfeld de meest kostbare, vermoeiende en mooiste jaren van ons leven zullen zijn.'

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >