stylingtips-slaapkamper-kind-gezellig-energiezuinig
Beeld: Getty

Geloof het of niet, maar met een paar doodeenvoudige stylingtips maak je de slaapkamer van je kind niet alleen gezelliger, maar ook nog eens energiezuiniger. Van knuffels op de juiste plek tot het versieren van de radiator – wij zetten er een paar voor je op ’n rij.

1. Versier de radiator

Logisch dat je een foeilelijke radiator wilt opleuken met speciale radiatorbekleding. Maar wist je dat dit enorm veel warmte tegenhoudt? Kun je ‘m net zo goed zelf versieren met een pot verf op een druilerige woensdagmiddag. Sámen met je kind, natuurlijk. Ook een idee: plak ‘m vol met magneten of maak er een gezellig leeshoekje van. Niemand die nog oog heeft voor die radiator.

 

2. Geen koude voeten meer

Jouw kind al-tijd last van koude voeten? Goed excuus om een mooi kleed aan te schaffen waarop-ie lekker kan spelen. Vooral hoogpolige kleden of schapenvachtjes zijn érg fijn. En wat dacht je van een stel hysterische dierenpantoffels? Ook handig: schaf een winterdekbed aan en leg een felgekleurde sprei over het voeteneind. Je kind hoeft dan geen sokken aan in bed en die verwarming kan ook uitblijven.

 

3. Knuffels op bed

Hartstikke gezellig, die bonte verzameling knuffels voor de radiator. Maar ze houden wel enorm veel warmte tegen zonder dat je er erg in hebt. Leg ze daarom gewoon op bed: staat lekker knus en zeker weten dat ze voor extra warmte zorgen als je kind in bed ligt.

 

4. Led-lampen

Nee, led-verlichting is allang niet meer dan ongezellige, felle licht van vroeger. Tegenwoordig heb je led-lampen in alle soorten en maten en kun je er dimmers op zetten voor een knus effect. Kies bijvoorbeeld een vrolijke nachtlamp of ga voor een gezellig kleurtje, zoals roze, oranje of groen. Bovendien gaan led-lampen járen mee. Stukken zuiniger, dus.

 

5. Stylingtips van de energiestylist

Zo zie je maar: zelfs de kleinste veranderingen in huis kunnen al helpen om energie te besparen. Er zijn trouwens nog veel meer loeihandige tips om je huis gezellig en tegelijkertijd energiezuinig te maken. Kijk maar naar onderstaande video.

Meer van dit soort handige bespaartips? Nuon biedt klanten gratis een energiescan: een videogesprek met een energieadviseur die je via je smartphone, tablet of laptop concrete bespaartips geeft waarmee je direct aan de slag kunt.

BN'er-moeders op Instagram

Van weekendboodschappen tot aan huiswerk: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Kusje

 

Zò trots en zò gek op dit heerlijke jochie, #LUX ❤️

Een bericht gedeeld door Bettina Holwerda (@bettina_holwerda) op


Lievelingsplek

 

Mijn lievelingsplekje. #brabant #mijnthuis #familie #❤️

Een bericht gedeeld door Vivian Reijs - VIVONLINE (@vivianreijs_vivonline) op


Hard aan het werk

 

Hier wordt een boekbespreking voorbereid. #lampje

Een bericht gedeeld door Georgina Verbaan (@gverbaan) op


Zou het genoeg zijn?

 

Lees ook
Boodschappen doen met drie kinderen: zo doe je dat in 15 minuten >


'Spontane foto'

 

Zie hier het resultaat van het maken van een ‘spontane foto’ 😂❤️

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op


Wijze woorden

 

✨door Rupi Kaur via @mothermusemag

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op


Prachtige foto

 

 

 


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

harde werker en moeder
Beeld: Pexels

Als advocaat staat blogger Candace Alnaji vrouwen bij die gediscrimineerd worden op de arbeidsmarkt omdat ze zwanger zijn of kinderen hebben. ‘Hun kansen worden ontnomen omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen.’

‘Maar je kunt heel goed én een harde werker én moeder zijn’, schrijft ze op Scary Mommy.
 

Identiteit

Candace las een essay van een zwangere vrouw, waarin zij uitlegde dat zij zichzelf geen ‘moeder’ zou gaan noemen. De reden: ze wilde niet dat haar identiteit als moeder de rest van haar leven zou overschaduwen. ‘Inmiddels heeft ze een baby en beschrijft ze zichzelf in haar blogs nog steeds niet als moeder’, zegt Candace. ‘Daar is niets mis mee - iedereen moet zichzelf op zijn eigen manier uiten. Maar als ik een blog schrijf, zal ik mezelf altijd moeder noemen.’

 

Lees ook:
'Het moederschap staat gelijk aan 2,5 fulltime baan' >

 

Discriminatie

Candace is advocaat op het gebied van arbeidsdiscriminatie. ‘Voordat ik kinderen kreeg’, vertelt ze, ‘vertegenwoordigde ik moeders. Zij werden door hun werkgevers gediscrimineerd op basis van hun status als moeder. Ze werden lastig gevallen omdat ze een miskraam hadden of omdat ze leden aan een postnatale depressie.’ Sinds Candace zelf kinderen heeft, kan ze hun pijn en frustratie heel goed voorstellen. ‘Veel moeders worden hun kansen ontnomen – gewoon omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen en vervolgens blijven werken.’
 

‘Moeder én goede werker’

Volgens Candace is het belangrijk om de huidige en toekomstige generatie vrouwen te laten zien dat je heel goed een moeder én iets anders kunt zijn. ‘Het moederschap vormt een heel groot deel van je identiteit’, legt ze uit, ‘maar daarnaast kun je ook een goede werker zijn. We hebben vrouwen nodig die zeggen: ‘Ik ben advocaat en ook een moeder. Ik ben verpleegster en ook een moeder.’ Dus of ik nou tachtig of twaalf uur per week werk, ik zal in mijn blogs altijd schrijven dat ik een advocaat, schrijfster én moeder ben.’


 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >