In samenwerking met Kek Mama

Superhandig: 5 stylingtips om de slaapkamer van je kind gezellig én energiezuinig te krijgen

13.02.2017 10:34
stylingtips-slaapkamper-kind-gezellig-energiezuinig Beeld: Getty

Geloof het of niet, maar met een paar doodeenvoudige stylingtips maak je de slaapkamer van je kind niet alleen gezelliger, maar ook nog eens energiezuiniger. Van knuffels op de juiste plek tot het versieren van de radiator – wij zetten er een paar voor je op ’n rij.

1. Versier de radiator

Logisch dat je een foeilelijke radiator wilt opleuken met speciale radiatorbekleding. Maar wist je dat dit enorm veel warmte tegenhoudt? Kun je ‘m net zo goed zelf versieren met een pot verf op een druilerige woensdagmiddag. Sámen met je kind, natuurlijk. Ook een idee: plak ‘m vol met magneten of maak er een gezellig leeshoekje van. Niemand die nog oog heeft voor die radiator.

 

2. Geen koude voeten meer

Jouw kind al-tijd last van koude voeten? Goed excuus om een mooi kleed aan te schaffen waarop-ie lekker kan spelen. Vooral hoogpolige kleden of schapenvachtjes zijn érg fijn. En wat dacht je van een stel hysterische dierenpantoffels? Ook handig: schaf een winterdekbed aan en leg een felgekleurde sprei over het voeteneind. Je kind hoeft dan geen sokken aan in bed en die verwarming kan ook uitblijven.

 

3. Knuffels op bed

Hartstikke gezellig, die bonte verzameling knuffels voor de radiator. Maar ze houden wel enorm veel warmte tegen zonder dat je er erg in hebt. Leg ze daarom gewoon op bed: staat lekker knus en zeker weten dat ze voor extra warmte zorgen als je kind in bed ligt.

 

4. Led-lampen

Nee, led-verlichting is allang niet meer dan ongezellige, felle licht van vroeger. Tegenwoordig heb je led-lampen in alle soorten en maten en kun je er dimmers op zetten voor een knus effect. Kies bijvoorbeeld een vrolijke nachtlamp of ga voor een gezellig kleurtje, zoals roze, oranje of groen. Bovendien gaan led-lampen járen mee. Stukken zuiniger, dus.

 

5. Stylingtips van de energiestylist

Zo zie je maar: zelfs de kleinste veranderingen in huis kunnen al helpen om energie te besparen. Er zijn trouwens nog veel meer loeihandige tips om je huis gezellig en tegelijkertijd energiezuinig te maken. Kijk maar naar onderstaande video.

Meer van dit soort handige bespaartips? Nuon biedt klanten gratis een energiescan: een videogesprek met een energieadviseur die je via je smartphone, tablet of laptop concrete bespaartips geeft waarmee je direct aan de slag kunt.