Van net naar pret: ‘Tegenwoordig struikel je bij binnenkomst over loopfietsjes en duplo’

16.11.2023 05:09
wat ik nooit zal missen kinderen uit huis Beeld: Shutterstock

Tijdens het verse moederschap ondergaat die ware structuurjunkie ineens een ware gedaantewissel. Want geef toe: zo’n strak huis is bijna niet vol te houden met kinderen.

Rianne (34), moeder van Isabel (7) en Sef (3):

“Wie Mariëtte kent van ­vroeger, weet dat ze echt ontzettend ­geordend en gestructureerd is. Op het hbo was zij degene die al weken van tevoren opdrachten inplande en keurig op tijd deadlines haalde. Ze was een pietje precies en haar kamer was het toppunt van netheid, net als haar latere woning. Denk aan Rivièra Maison wit met crème accessoires en alles kakstrak.

Lees ook – ‘Ik zie vreselijk op tegen de dag dat mijn huis opgeruimd is’ >

Uit de mode

Hoe anders is dat nu; sinds Mariëtte moeder is van twee kinderen (een peuter van 2 en een kleuter van 5) struikel je al bij binnenkomst over loopfietsjes, laarzen, tassen, jassen en half afgeknaagde boterhammen. Maar de allergrootste verrassing moet dan nog komen. Op die prachtige matgrijze muren staan nu grote kleurige ­kop­poters getekend. In haar bank zitten onbeduidende vlekken en overal ligt duplo.

Elke keer als ik bij haar op bezoek ben, sta ik weer versteld van de gedaante­wisseling van mijn vriendin. Ze is een schim van haar nette ik. Zelf lacht Mariëtte er maar om: ‘Een opgeruimd huis is zo 2018’, zegt ze dan. Ze vindt sowieso dat haar lichte interieur niet meer past bij een leven met kleine kinderen. Binnenkort maakt haar witte bank plaats voor een wat robuustere gekleurde en komt er structuurverf op de muren; afwasbaar én hufterproef.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.