Stappen maar: 5x fijne wandelroutes in Zuid-Holland

04.02.2021 08:12
fijne wandelroutes Zuid-Holland Beeld: Shutterstock

Wat doe je in tijden van lockdown als je het thuis wel hebt gezien? Simpel: lekker uitwaaien met het hele gezin. Wij hebben een paar fijne wandelingen voor je op een rij gezet in Zuid-Holland.

De Groene Jonker – Nieuwkoop

Vergeet je verrekijker niet, want bij deze winterwandeling in natuurgebied De Groene Jonker kun je ganzen, eenden en andere vogels spotten die in Nederland overwinteren. Misschien zie je zelfs wel een kuifeend of grote zilverreiger.

De wandeling is ruim 3 kilometer lang en te volgen via rode paaltjes.

Download de route hier.

 

Tiengemeten

Een leuke wandeling op hét eiland van Zuid-West Nederland: Tiengemeten. Om er te komen steek je eerst met de pont het Haringvliet over (ja, alleen al daarom is deze wandeling leuk voor kinderen) en daarna kom je oog in oog te staan met Schotse hooglanders en bevers. Kijk ook vooral omhoog, want de kans is groot dat je een zeearend tegenkomt.

De wandeling is 8,2 kilometer lang, maar je kunt ook voor een kortere variant gaan.

Hier vind je meer info.
 

Nog meer tips om lekker de natuur in te gaan?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

 

Hollands Duin – Noordwijk

Dwars door de duinen, bossen en over het strand: deze wandeling laat je de mooiste plekjes van natuurgebied Hollands Duin zien. Hij valt ook deels samen met het duinkabouterpad, dus extra leuk voor kleine kinderen. Trek je stevige wandelschoenen aan en reken op een wandeling van ongeveer een uur.

De route download je hier.

 

Stadswandeling – Rotterdam

Wie ook een beetje cultuur wil snuiven, loopt (ca. 2 uur) door havenstad Rotterdam. Hier is namelijk van alles te zien: Hotel New York, waar vroeger de schepen van de Holland-Amerika Lijn aanmeerden, en de fraaie, gele Kubuswoningen. 
Zodra het weer mogelijk is, kun je tussendoor ook nog even langsgaan bij de Markthal voor eet je een (internationaal) hapje: ook dáár kan je kind z’n ogen uitkijken.

Hier vind je meer info over de wandeling.

 

Speelroute Loetbos – Krimpenerwaard

Het is heerlijk wandelen in het Loetbos, een bos van tien kilometer lang tussen Krimpen a/d IJssel en Bergambacht. Maar wees gerust: deze kindvriendelijke route, waarbij je onder meer op zoek gaat naar sprookjesfiguren, is met 1,6 kilometer een stuk korter.

Is het warm weer en ben je uitgestapt? Pak dan één van de kano’s en vaar over De Loet of klim over de touwen bij de speeleilanden in de Krimpenerhout, even verderop.

Hier vind je meer info.

 

Bron: ANWB, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten

 

 

Lees ook:
De mooiste strandwandelingen op een rij >