Amber: ‘Een houten zwaard, oké, maar een speelgoedpistool komt er bij ons thuis niet in’

04.03.2024 18:27
speelgoedpistool Bron: Pexels

Met twee zoons in huis is Amber vaak onderdeel van een piratengevecht of ander spel waarbij ‘wapens’ worden gebruikt. Logisch, vindt ze, maar een plastic pistool zal ze nooit voor haar kinderen kopen.

“Mijn kinderen zijn negen en zes. Ze hebben speelgoedzwaarden, toverstokken, ninjasterren en nog veel meer. Ze spelen piraatje en andere spellen waarbij een ‘wapen’ wordt gedragen om slechteriken te bestrijden. Toch is er één ding dat ik niet voor ze koop. Een speelgoedpistool.

Mijn jongste omcirkelt elke verjaardag en iedere Sinterklaas alle plastic pistolen in de speelgoedgids, maar ieder jaar vertel ik hem dat hij die niet krijgt.

Lees ook: Dít is geweldig leuk speelgoed voor 4-jarigen

Verwoestend

Ik heb namelijk één regel in huis die heilig is: mijn kinderen kunnen met allerlei speelgoedwapens spelen, maar niet met pistolen. Ik wil dat mijn kinderen begrijpen wat voor verwoesting ze zouden kunnen veroorzaken als ze de trekker van zo’n pistool overhalen – voor zichzelf of voor anderen. Net zoals ik ze niet ongepast taalgebruik laat gebruiken tegen iemand om ‘grappig’ te zijn, laat ik ze ook niet met geweren spelen om te doen alsof.

Sommigen vinden het raar dat ik een speelgoedzwaard wel oké vindt en een speelgoedpistool niet. Voor mij is het echter een wezenlijk verschil en ik blijf bij mijn standpunt. Speelgoedpistolen komen er bij ons niet in.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.