Eerste hulp bij last minute Sinterklaasstress

05.12.2023 10:07
Eerste hulp bij last minute Sinterklaasstress

Je had het je nog zo voorgenomen: dit jaar zou je wél op tijd beginnen met dat gedicht, die surprise of het shoppen van cadeaus. Weer niet gelukt? En staan de stressvlekken inmiddels in je nek? Geen paniek! Wij helpen je een handje.

Snel een gedicht schrijven met de hulp van AI

Moet je op de dag zelf nog een gedicht in elkaar flansen? Geloof ons: je bent echt niet de enige. Gelukkig kan de technologie ons tegenwoordig hartstikke goed op weg helpen. Wist je dat mensen hun gedicht dit jaar massaal door AI oftewel kunstmatige intelligentie laten schrijven? Voelt misschien een klein beetje als valsspelen, maar handig is het wel! Kan jij ook wel wat hulp van AI gebruiken? Lees hier hoe je dat doet.

Last minute cadeaus

Wordt er vanavond Sinterklaas gevierd en mis je nog wat cadeaus? Terwijl je vandaag een drukke werkdag hebt? Geen paniek! Wij hebben een aantal slimme tips voor je.

  • Scoor je cadeau op het station. Als je met de trein naar je werk gaat, kun je op het station terecht voor leuke cadeaus. Check vooraf welke winkels er op het treinstation zitten en doe van tevoren al wat online speurwerk. Zo voorkom je dat je minutenlang staat te wikken en wegen. Zit er bijvoorbeeld een Hema op het station? Kijk dan hier eens. Op veel stations is ook een Etos te vinden. Ook daar kun je terecht voor cadeaus. Kijk hier maar eens.
  • Stuur een appje naar je buurvrouw. Heb je buren met kinderen? Vraag ze om speelgoed waar hun kinderen op uitgekeken zijn voor je in te pakken. Jij doet dan natuurlijk hetzelfde voor hen.
  • Cadeautjes scoren in de supermarkt. Is alleen de supermarkt nog open? Ook daar kun je voor cadeautjes terecht. Denk aan snoep voor kinderen, een mooi bierpakket of een lekkere fles wijn voor volwassenen of aan een fijn verzorgingspakket met douchegel, badschuim en een haarmasker. Supermarkten verkopen ook vaak bloemen, planten en tijdschriften.
  • Iets inpakken wat je al in huis hebt. Het is een risicootje, maar het kan wel. Nog een mooie, ongebruikte geurkaars in de kast staan? Of een onaangebroken fles wijn? Strik erom en het is een cadeau.
  • Op de foto. Nog een cadeautje voor opa en oma nodig? Zet de kleinkids op de foto. Tegenwoordig kun je foto’s vaak à la minute laten afdrukken. Lijst erom en klaar! Natuurlijk kun je je kinderen ook een mooie knutsel laten maken of een armbandje laten rijgen voor opa en oma. Alles onder het mom van Sinterklaas een handje helpen, natuurlijk.

Surprise binnen 15 minuten

Heb je vandaag een surprise nodig en ben je nog niet begonnen? Met de knutselspullen van je kinderen kom je een heel eind.

Voor dit hondje heb je alleen maar een kartonnen doos, wit papier en een paar stiften nodig.

Heb je nog een oude mop (wel even heel goed wassen natuurlijk) en wat kartonnen doosjes? Dan kun je ook dit schattige viervoetertje maken.

Heb je ook wat gekleurd papier tot je beschikking? Maak dan een gezellige unicorn!

Maak jij een surprise voor een snoepkont? Maak dan een chocoladereep! De wikkel kun je hier downloaden en uitprinten.

Van een lege fles en een yoghurtverpakking maak je een superleuke pepernotenmachine!

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >