Sita blikt terug op K-otic: ‘We kregen alle zeven een eigen bodyguard’

08.08.2022 06:42
Sita Vermeulen Beeld: Nine IJff

Sita Vermeulen (41) woont samen met Daan en is moeder van dochter Bobbie (1,5). In 2001 kwam ze via het tv-programma starmaker in de band K-otic, die razend populair werd.

“Starmaker was de allereerste talentenjacht op tv, ik had geen idee wat ik kon verwachten. Onze band K-otic werd in het Big Brother-huis gevormd, we hadden geen contact met de buitenwereld.

Ineens beroemd

Na drie maanden kwamen we weer naar buiten en toen bleek ik ineens beroemd te zijn. Daar snapte ik als nuchter dorpsmeisje niets van, de K-otic-hype had ik helemaal gemist.

Onze eerste single Damn I think I love you kwam meteen op nummer 1 in de Top 40. We maakten bizarre taferelen mee. Zo kregen we op de Megafestatie alle zeven een eigen bodyguard en moesten we uiteindelijk in een kantoortje schuilen voor een massa uitzinnige fans.

“We kregen alle zeven een eigen bodyguard en we moesten schuilen voor onze uitzinnige fans'”

Last van divagedrag hadden wij allemaal niet, we hielden elkaar met beide benen op de grond. Later ben ik verdergegaan als solozangeres en presentator van kinderprogramma’s. Zo ben ik bij de kindermusicals beland, waar ik nog steeds met veel plezier in speel.

Lees ook – 7x de leukste openluchttheaters met kindervoorstellingen >

Pittige bevalling

Bobbie is een lief, makkelijk en vrolijk meisje. De zwangerschap was heerlijk, maar eindigde pittig. Mijn moeder overleed aan alzheimer drie weken voordat ik Bobbie kreeg, ook kreeg ik op het eind zwangerschapsvergiftiging. Mijn bloeddruk was gevaarlijk hoog, dus de bevalling moest worden ingeleid met weeënopwekkers.

Na de bevalling bleef mijn placenta zitten waardoor ik veel bloed ben verloren. Ik onderging een spoed operatie en kreeg meerdere bloedtransfusies. Het herstel was zwaar, bij de minste inspanning zag ik sterretjes. Pas na negen maanden was ik weer een beetje de oude.

Sita Vermeulen

Zingen

Maar Bobbie is absoluut een cadeautje. Het is een cliché, maar ik voel zoveel liefde voor haar. Alle andere dingen zijn minder belangrijk geworden, als het maar goed gaat met mijn meisje. Volgens mij is ze best muzikaal. Ze zingt al Poesje mauw en kan aardig toon houden.

“Ik had het allemaal voor geen goud willen missen”

Ik zou het alleen maar leuk vinden als Bobbie later ook wil gaan zingen. Ik kijk met warme gevoelens terug op de K-otic-periode. De bandleden voelen als familie, we hebben een band voor het leven. Ik had het allemaal voor geen goud willen missen.”

Dit portret staat in Kek Mama 07-2022.

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.