Romy Boomsma: ‘Borstvoeding geven in het openbaar hoort doodnormaal te zijn’

23.04.2018 08:25
romy-boomsma-borstvoeding-geven-in-openbaar

We moeten met z’n allen niet zo krampachtig doen over het geven van borstvoeding in het openbaar, vindt Romy Houwer-Boomsma (26). “Dat taboe is absurd”, zegt de vrouw van Arie Boomsma in een interview met Vogue.

“Waarom zou je je moeten verstoppen in de wc? Of in de bosjes in plaats van buiten op een bankje? Moederschap is zoiets moois en borstvoeding is heel natuurlijk. Laten we dat omarmen.”

 

‘Ik trek me er weinig van aan’

Dochter Bobby heeft veertien maanden borstvoeding gehad en baby Mozes legt Romy nog steeds aan, of ze nu in een openbare ruimte is of niet. “Niet dat ik het zo prettig vind om mijn shirt omhoog te trekken als ik buiten de deur ben, maar als mijn kindjes honger hebben dan worden ze gevoed. Als mensen dan beginnen te smoezen of elkaar aanstoten, trek ik me daar weinig van aan.”

 

Lees ook
‘You can stare, I don’t care’: gedicht over borstvoeding maakt veel reacties los >

 

In de draagzak

Ze vervolgt: “Sommige moeders krijgen het voor elkaar om te voeden in de doek of draagzak. Zelf heb ik die vaardigheid nog niet onder de knie, maar eerlijk gezegd heb ik het ook nog nooit geprobeerd. Baby’s slapen dan vaak.” Wel vindt Romy het fijn om een doek over het ontblote deel van haar borst te leggen. “Zo zie je echt niets, want je kind bedekt de rest.”

Het hele interview met Romy Houwer-Boomsma lees je hier.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >