We moeten met z’n allen niet zo krampachtig doen over het geven van borstvoeding in het openbaar, vindt Romy Houwer-Boomsma (26). “Dat taboe is absurd”, zegt de vrouw van Arie Boomsma in een interview met Vogue.
Lees verder onder de advertentie
“Waarom zou je je moeten verstoppen in de wc? Of in de bosjes in plaats van buiten op een bankje? Moederschap is zoiets moois en borstvoeding is heel natuurlijk. Laten we dat omarmen.”
‘Ik trek me er weinig van aan’
Dochter Bobby heeft veertien maanden borstvoeding gehad en baby Mozes legt Romy nog steeds aan, of ze nu in een openbare ruimte is of niet. “Niet dat ik het zo prettig vind om mijn shirt omhoog te trekken als ik buiten de deur ben, maar als mijn kindjes honger hebben dan worden ze gevoed. Als mensen dan beginnen te smoezen of elkaar aanstoten, trek ik me daar weinig van aan.”
Ze vervolgt: “Sommige moeders krijgen het voor elkaar om te voeden in de doek of draagzak. Zelf heb ik die vaardigheid nog niet onder de knie, maar eerlijk gezegd heb ik het ook nog nooit geprobeerd. Baby’s slapen dan vaak.” Wel vindt Romy het fijn om een doek over het ontblote deel van haar borst te leggen. “Zo zie je echt niets, want je kind bedekt de rest.”
Lees verder onder de advertentie
Het hele interview met Romy Houwer-Boomsma lees je hier.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.