Prinsjesdag: goed nieuws!

20.09.2016 09:34
Eo.nl Eo.nl

Vandaag is het weer Prinsjesdag, de dag in september waarop koning Willem-Alexander traditiegetrouw de Troonrede voorleest en de belangrijkste plannen van de regering voor het komende jaar bekendmaakt. En wat blijkt? Vooral gezinnen met kinderen gaan er op vooruit.

Voor een ‘evenwichtig koopkrachtbeeld’ geeft het kabinet dit jaar 1,1 miljard euro extra uit. Dat betekent dat het kindgebonden budget en zorg- en huurtoeslag straks hoger uitvalt en je met een gezin met kinderen er in koopkracht 1,3% op vooruit gaat. Een vergelijking: de gemiddelde Nederlanders moet het slechts met 1,1 procent doen.

Politiek verslaggever Frits Wester meldt aan RTL Nieuws dat 90% van de Nederlanders volgend jaar meer te besteden heeft. Gezinnen met kinderen vooral. “Het kabinet zorgt ervoor dat lage inkomens en gezinnen met kinderen het meest profiteren.”

Extra geld voor kinderen in armoede

Ook aan armoedebestrijding is gedacht: twee jaar geleden leefden 400.000 Nederlandse kinderen in een huishouden met een laag inkomen, waarvan 100.000 structureel. In deze gezinnen is er onvoldoende geld voor voedsel, een verwarmd huis of kleding en daarom keert het kabinet 100 miljoen extra ‘in natura’ uit voor kleding, school- en sportspullen, schoolreisjes en zwemlessen. 

Bron: RTL Nieuws/Kinderopvang Totaal