Plan maar vast wat vrije uurtjes in: met deze apps bespaar je zeeën van tijd

05.10.2018 14:43
apps-tijd-besparen

Waarom er slechts 24 uur in een dag zitten, is ons nog steeds niet duidelijk. Maar wat we wel weten is dat onderstaande apps je helpen nét wat meer tijd voor jezelf te creëren.

Om lekker naar de sauna te gaan, bijvoorbeeld. Of naar een koffietent, maar dan wel echt zonder kinderen en met een goed boek.

 

1. Analyst

Wie doet de boodschappen? En wat moet er nog gehaald worden? Met deze app kun je dit allemaal heel gemakkelijk bijhouden. Is je partner onderweg naar huis al langs de bakker geweest, dan streep je ‘brood’ op het lijstje door. Scheelt je een hoop tijd (en dubbele producten in huis). (iPhone)

 

2. GROW Childhood

Als je hoofd door werk, vuile was, ouderavonden en peuterperikelen overvol raakt, is het des te moeilijker een leuk uitje voor je kind te verzinnen. En daarbij: de speeltuin om de hoek heeft-ie na drie keer ook wel gezien. In deze app vind je de leukste kinderactiviteiten voor alle leeftijden. Maak een profiel aan, vul de gegevens van je kind in en je krijgt ze zo op een presenteerblaadje. (iPhone, Android)

 

3. Circa

Je checkt even je Facebook-tijdlijn en voor je het weet ben je al gauw drie kwartier (en tig babyfoto’s van je buurvrouw) verder. Hoeft niet meer met Circa. Door deze apps volg je namelijk heel gemakkelijk het laatste nieuws van de dag. Je hoeft alleen maar langs alle koppen te scrollen en te selecteren wat je interessant vindt. (iPhone, Android)

 

4. Bundle

Heb je een kinderfeest gehad, dan ben je altijd uren bezig om de leukste foto’s van al je bezoek te verzamelen. Maak je met de app Bundle een fotobundel aan, heb je daar geen last meer van. Hier kan namelijk iedereen de foto’s plaatsen en staat alles op één plek gebundeld. Ook een voordeel: je hoeft niet de hele tijd met je smartphone of camera te zeulen, je laat anderen gewoon lekker de foto’s maken. (Android)

 

5. Bsit

Niet iedere (schoon)moeder heeft zeeën van tijd om op te passen. Wil je een avondje uit, maar geen complete hospiteeravonden organiseren om de juiste oppas te vinden? Met de app Bsit vind je in no time een oppas die is aangeraden door vrienden of buurtgenoten – nog vertrouwd ook. (iPhone, Android)

 

Lees ook
Sara’s editorial: ‘Tijd voor mezelf? Even vergeten’ >

 

6. Left2Cook

Deze app is de uitvinding van de eeuw, want hij bedenkt recepten op basis van kliekjes die je al in de koelkast hebt staan. En je kunt ‘m ook gebruiken als je één ingrediënt in huis hebt dat vanwege de houdbaarheidsdatum echt vandaag op moet. De app laat dan recepten zien die je met dit ingrediënt kunt maken. (iPhone)

 

7. 7 Minute Workout for Women

Het moederschap is al een sport op zich. Maar wil je naast alle ritjes naar school, de supermarkt en clubjes nog meer bewegen? Ga dan voor de 7 Minute Workout en neem elke dag even zeven minuten de tijd om wat calorieën te verbranden. Gewoon lekker thuis, zonder dag je naar de sportschool hoeft te tuffen. (iPhone, Android)

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >