Overleef je huwelijk met kinderen: negeer je problemen

25.11.2019 09:40
negeer problemen overleef huwelijk kinderen Beeld: Shutterstock

Zie in de hectische jaren met jonge kinderen maar eens tijd te maken voor je relatie. Tricia Arthur heeft dé oplossing om het gezellig te houden met haar man: ze negeert de kleine problemen in huis.

Kinderen opvoeden, volwassen zijn, én getrouwd: Tricia vindt het maar lastig, schrijft ze in een blog. ‘Er is gewoon geen moment pauze.’ Haar leven bestaat uit brandjes blussen. Altijd. Gaat het niet om haar vierdegroeper met leesproblemen, dan is een ander kind wel ziek, of het huis lek na een storm.

Je zou denken dat iets kleins als een kapotte lamp in huis peanuts is naast dit soort problemen, maar niets is minder waar, schrijft Tricia. ‘Want die grote problemen vertroebelen ons zicht zo, dat we aan de kleine wissewasjes niet eens toekomen.’
 

Lees ook:
Gelukkig blijven met je partner? Negeer ‘m (soms) > 

 

Ninja

Dus lachen ze ze weg. ‘Mijn man Scott heeft al vier jaren geen schakelaar aan zijn nachtlampje. Lezen in het donker werkt ook, en anders gebruikt hij mijn lamp.’ Nog zoiets: het waterreservoir van hun koffiemachine – zo ongeveer het belangrijkste wat een gezin op de been houdt – ging stuk. In plaats van zo’n relatief klein probleem te negeren, geheel volgens hun familieregels, bestelde Tricia een nieuwe. ‘Twee dagen later arriveerde het: twee maten te klein.’ Sindsdien leggen ze een pollepel en een keukenmes onder het reservoir om het te laten werken. Ze springt al tijden als een ninja over de sensor van haar garagedeur, omdat ze de afstandsbediening kwijt is en de deur anders een eigen leven leidt.

Tricia en Scott lachen er zelf het hardst om. ‘Vanwege de absurditeit van ons huishouden. Of de oververmoeidheid, die ons tot waanzin drijft. Want in welk gezin stut je een koffiezetapparaat met een vlijmscherp keukenmes? Maar: er zijn wel grotere problemen.”

 

 

Meer herkenbare verhalen? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >