Ongelofelijk, maar waar: rechtenstudent doet examen tijdens(!) haar bevalling

27.10.2020 15:04
vrouw_doet_examen_tijdens_bevalling

Het bar-examen, een test die elke rechtenstudent in de VS moet afleggen, is al pittig, maar de zwangere Brianna Hill gooit er nog een schepje bovenop: terwijl ze thuis achter de computer zit om het eerste deel van de toets te maken, breken haar vliezen.

En waar de meeste vrouwen per direct zouden stoppen, gaat Brianna koste wat het kost door. “Ik dacht dat ik pas 28 weken zwanger zou zijn tijdens het examen”, vertelt de kersverse moeder aan CNN. “Maar vanwege het coronavirus werd alles uitgesteld en was ik inmiddels al 38 weken.” 

 

Twee dagen

Het examen bestaat uit vier delen van 90 minuten, verspreid over twee dagen. Brianna: “Toen ik een halfuur bezig was met de test, voelde ik iets geks. Wat bleek? Mijn vliezen waren gebroken!” In eerste instantie raakt de Amerikaanse in paniek, want hoe kan ze nu nog de rest van haar examen afleggen? Gelukkig stelt de verloskundige haar gerust: ze heeft waarschijnlijk nog genoeg tijd om het tweede deel te maken én richting het ziekenhuis te gaan. 

 

Lees ook
9x bevallingsfoto’s waar je stil van wordt >

 

Gezonde zoon

Zo gezegd, zo gedaan: Brianna rondt het tweede deel van de toets af, arriveert om 17:30 uur in het ziekenhuis en bevalt om 22:00 uur van een gezonde zoon. “Maar ik wilde de rest van het examen ook afmaken, dus de volgende dag zorgde het ziekenhuispersoneel voor een lege kamer met een ‘niet storen’-bordje op de deur. Hierdoor kon ik tóch door.”

 

Baan

Brianna heeft de uitslag van de toets nog niet binnen, maar krijgt door alle media-aandacht wel direct een baan. “Ik ben zo dankbaar voor iedereen om me heen: de verloskundige en de verplegers hebben me niet alleen geholpen om moeder te worden, ze hebben me ook geholpen om advocaat te worden.”

 

Meer persoonlijke verhalen lezen? Volg Kek Mama op Facebook >