Onderzoek: moeders het meest blij met zelfgemaakte cadeaus

31.03.2016 06:48

We worden toegezongen, krijgen ontbijt op bed en prachtige cadeaus. Maar het meest blij zijn we met zelfgemaakte tekeningen en knutsels van onze kinderen.

Moederdag is nog altijd erg populair. Zo vindt 69% van de gezinnen het de moeite waard om deze speciale dag te vieren. Het valt alleen wel op dat slechts 39% van de ondervraagden weet dat Moederdag dit jaar op 8 mei valt.

Zelfgemaakte cadeaus

Bloemen, cosmetica, verzorgingsproducten of tegoedbonnen worden het meest gegeven op Moederdag. Helemaal niet nodig, eigenlijk. We zijn namelijk dol op zelfgemaakte cadeaus en kunnen niet blijer worden van een tekening of knutsel van ons kroost. Veel geld wordt er overigens niet besteed aan Moederdag: ongeveer 39% van de ondervraagden heeft afgelopen jaar een cadeau tussen de € 10 en € 15 gegeven.

 

Bron: Pixabay

Merken

Naast zelfgemaakte cadeaus houden moeders ook van merken. Vooral Rituals doet het goed: veel moeders zijn dolblij met een douchegel of shampoo van dit merk. En ook de merken Douglas, Riverdale en Merci staan hoog op de verlanglijst.

Of het nou een parfum of knutselwerk wordt, maakt de meeste moeders uiteindelijk niets uit. Een cadeautje dat uit het hart is gegeven, vinden we namelijk het allerleukst.

Fijne Moederdag!