Actrice Nienke Römer (39) is getrouwd met een van de mooiste mannen van het land, en moeder van twee prachtdochters. “Dit is het leven dat ik vroeger voor ogen had.”

Er zijn moeders die zich minder laten leiden door het gezinsleven. “Die gaan inderdaad rustig drie maanden in hun eentje op een boot zitten of een wereldreis maken. Ik kan me niet voorstellen dat ik dat zou doen", zegt Nienke. “Gisteren zat ik met Frederik onze vakantie te plannen. En ja, het klinkt suf, maar we doen dan toch wat de kinderen leuk vinden. Dus gaan we naar een camping waar veel Nederlanders komen, zodat ze daar vriendjes kunnen maken. Dat zou niet onze eigen eerste keuze zijn. En ja, we zitten straks wel bij Rome zodat we soms even naar de stad kunnen, maar dat kan alleen als we de jongste een dag later weer lekker in een meer kunnen gooien. Daar houden we rekening mee.”

Ouderschap

Het klinkt reuze idyllisch. Toch valt het ouderschap haar heus niet altijd even gemakkelijk. Ze heeft het moeilijk als het niet zo goed gaat met één van haar kinderen. Begin dit jaar besloten zij en haar man om Rosa (6), hun jongste, naar een andere school te laten gaan. “Rosa had wat meer regels en regelmaat nodig, ze was niet gelukkig op haar vorige school. De vrije school bij ons in de buurt is de meest gereguleerde plek die er is, het leek ons het beste dat ze daar naartoe zou gaan. Rosa is heel slim, maar ook enorm gevoelig. Ik wilde haar geen klas laten overslaan en op die vrije school kan ze zich naast taal en rekenen ook bezighouden met broodbakken, liedjes leren, dat soort dingen.” Dat klinkt mooi, maar Rosa dacht er anders over. “Wóédend was ze. Echt woedend. Dat heeft twee, drie maanden geduurd. Als Rosa kwaad is, kan ze dat lang volhouden.” Hun oudste dochter Nele (10) is totaal anders. “Die kun je overal neerzetten met een boek of een paar poppetjes en ze is tevreden. Ze is veel minder heftig, juist erg dromerig.”

Schrijven

Ze zijn er druk mee, met die twee meiden, maar Frederik en zij hebben zeker nog tijd voor elkaar. “Natuurlijk zijn er periodes waarin hij overdag repeteert en ik ’s avonds speel, maar die worden afgewisseld door maanden waarin we beiden heel veel samen thuis zijn.” Nog altijd werkt Nienke graag als actrice, maar de afgelopen jaren is ze ook gaan schrijven. Het bevalt haar goed, zeker met twee kinderen. “Ik schrijf toneelstukken maar ook televisieseries, vaak samen met Manon Spierenburg. Na tien jaar acteren had ik er grote behoefte aan zelf wat meer te verzinnen. Spelen is heel creatief, maar je bent uitvoerend. Ik vind het fantastisch dat anderen nu uitvoeren wat ik bedenk. Soms zit ik keihard lachend naar iets te kijken. Dan heb ik geschreven dat een acteur in het water springt, en wat denk je? Hij doet het nog ook. Geweldig.”

Ouder worden

Af en toe staat ze erbij stil dat ze over een paar maanden veertig wordt. “Ik vind dat best een gek idee. Aan de andere kant: als ik objectief naar mijn leven kijk, dan hoort dat ook bij iemand van veertig. Mijn oudste gaat al bijna naar de middelbare school. Ik heb ook eigenlijk helemaal geen probleem met ouder worden, juist omdat ik heel blij ben met hoe mijn leven is. Ik heb een fijne relatie, geweldige kinderen, leuk werk. Dit is het leven dat ik vroeger voor ogen had als ik veertig zou zijn.”

Dit interview met Nienke staat in Kek Mama 06-2015. 

BN'er-moeders op Instagram

Van groupies, een onesie tot Valentijnsdag met voetbal: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Goeiemorgen...


 

Lief


 

Prachtige foto


 

Samen de wereld ontdekken


 

Jubileum


 

Op standje lam dan maar...


 

Maandag onesiedag


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

oude-versleten-bank-koesteren

Lauren Eberspacher belooft haar partner dat ze ooit die mooie witte bank uit de woonmagazines zullen kopen. Maar zolang er nog kinderen door het huis springen, kunnen ze hier alleen van dromen.

Op Facebook schrijft ze een ode aan de witte bank (én aan haar oude, versleten exemplaar).

 

Sapvlekken

'Lieve man', zo begint Lauren haar bericht. 'Je weet wel, die witte bank uit dat woonmagazine, ooit gaan we hiervoor sparen en kopen we er een. En hij zal schoon zijn. Niet vies van de sapvlekken, appelschillen en melk. Oh, en wanneer er mensen op bezoek komen, hoeven we niet al het speelgoed eraf te gooien: geen barbiearmpjes die in onze rug porren. We gaan gewoon met z'n allen zitten en genieten van het comfort van onze witte bank.'

 

Lees ook
Moet je zien: man stuurt z'n vrouw 'uitdagende' foto's terwijl hij schoonmaakt >

 

'Prachtige stof'

De moeder vervolgt: 'Op een dag voelen we aan de prachtige stof waar we jarenlang van hebben gedroomd en voor hebben gespaard. En dan zullen we de vlekken missen, want geen vlekken betekent dat onze kinderen niet zo klein meer zijn. De armleuningen zijn stevig en de kussens lekker donzig. Ik weet zeker dat het zo comfortabel zal zijn als we dachten, maar toch zullen we terugdenken aan de momenten dat onze kinderen van onze bank afsprongen, deden alsof ze superhelden waren of 'op avontuur' gingen. Ik denk dat we op die dag onze versleten bank missen.'

 

'De mooiste jaren van ons leven'

Daarom wil Laura haar oude bank koesteren, nu het nog kan. 'Laten we de vlekken blijven schrobben en de dekens blijven gebruiken. Laten we blijven knuffelen met onze kinderen en kijken hoe ze op avontuur gaan in onze woonkamer. Omdat de jaren die we met deze versleten bank hebben, ongetwijfeld de meest kostbare, vermoeiende en mooiste jaren van ons leven zullen zijn.'

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >