Nicolette van Dam over haar Kek Mama-editie: ‘Ik geef een intiem kijkje in mijn leven’

10.09.2021 08:02
Nicolette van Dam

Nicolette van Dam (37), getrouwd met Bas Smit (40) en moeder van Lola-Lily (9) en Kiki-Kate (7), is deze maand gasthoofdredacteur van Kek Mama.

Ik zeg vaak tegen Bas: ‘Ik moet echt eens beter leren om nee te zeggen.’ Maar oh, wat ben ik blij en trots dat ik, ondanks mijn overvolle agenda ja heb gezegd tegen het gasthoofdredacteurschap van Kek Mama.
 

Bijzondere editie

Een creatieve brainstorm begin dit jaar mondde uit in dit speciale nummer waarin ik een intiem kijkje in mijn leven geef. Ik denk dat ons leven voor veel ouders herkenbaar is. Of je nou wel of niet werkt, wel of geen partner hebt: het is soms ingewikkeld om alle ballen in de lucht te houden en we willen het allemaal vooral zo goed mogelijk doen voor onze kinderen.

In deze bijzondere editie komt alles samen wat belangrijk is in mijn leven: mijn eigen ondernemingen, het werk dat ik doe voor de goede doelen, mijn liefde voor lekker eten en reizen, maar ook het allerbelangrijkste: mijn gezin en familie. Wat was het een droom om een generatieshoot met mijn oma Lily, mijn moeder en mijn dochters Lola en Kiki te doen. Ik ben heel trots op de prachtige foto’s, wat is het dierbaar om die te hebben.
 

Lees ook
Moeders vertellen openhartig: ‘Dit had ik willen weten voordat ik moeder werd’ >

 

Kanjers

De interviews met onder anderen kanjers Milou, Demet en Baukje, maar ook de mooie woorden van de mensen die een belangrijke rol in mijn leven spelen, zoals mijn broer en beste vriendin. En dan mijn lieve Lola en Kiki, die enthousiast hebben meegewerkt aan dit speciale nummer. Ook na school als ze toch een beetje moe waren gingen ze vol energie op de foto.

De meeste mensen die ons volgen weten dat je hun gezichtjes niet zal zien, hoe knap ze ook zijn, omdat we ze een beetje willen beschermen, voor nu maar ook voor later. Dat wil niet zeggen dat de foto’s hierdoor minder leuk zijn geworden. Integendeel, ze zijn net zo mooi als wanneer we ze wel in beeld zouden brengen. Dat komt ook door de mensen met wie we hebben gewerkt. Team Kek Mama, met aan kop lieve Jannine, jullie zijn te gek! Bedankt voor de goede zorgen en de vrijheid die ik heb gekregen om dit nummer met jullie te mogen maken.
 

Vaker ‘nee’ zeggen

Tot slot, lieve Bas, bedankt voor je oneindige steun en toeverlaat en je begrip en geduld dat ik zo’n gaaf project in de drukste tijd van ons leven heb kunnen doen. Dat je de tijd vrij hebt gemaakt om mee te werken aan dit nummer. Bij deze beloof ik je dat ik écht vaker ‘nee’ leer zeggen. Maar ik ben zo blij en trots dat ik tegen Kek Mama ja heb gezegd en dat het doorwerken tot in de nachtelijk uurtjes en tijdens de zomervakantie het meer dan waard is geweest.

Een dierbare herinnering voor altijd. Ik wens jullie heel veel plezier met het lezen van dit nummer dat recht uit mijn hart komt. Ben je lekker aan het lezen en herken je je ergens in of wil je iets delen? Graag zelfs! Tag mij @nicolettevandam1 & @kekmamamagazine, want ik zie en lees graag jullie reacties.

 

Bestel de Kek Mama-editie met Nicolette van Dam aan het roer hier. Of ga voor een voordelig proefabonnement en ontvang drie nummers voor slechts € 10!