Julia: ‘Zolang er een muis rondloopt, slaapt Morris (9 maanden) bij opa en oma’

30.05.2024 19:00

Voor de gezelligheid of wanneer er stront aan de knikker is: het is altijd fijn als onze kleintjes terecht kunnen bij opa en oma. Ook Julia (31) profiteert even van de hulp van haar ouders zolang er thuis een onuitgenodigde gast rondloopt.

“Zondagochtend. Standaard routine. Zodra Morris wakker is, haal ik hem uit zijn bedje en leg ik hem tussen ons in. Lekker kroelen, even rustig samen wakker worden.

Geritsel

Afgelopen zondag werd onze rust verstoord door geritsel. “Zal vast de kat van de buurman zijn op het balkon (die aan onze slaapkamer grenst)”, zei ik terwijl ik Morris uit ons bed tilde. “Ik ga alvast met Mor naar beneden om ontbijt te maken, doe jij het bed?” Terwijl ik beneden met Morris aan het rommelen was in de keuken, hoorde ik boven plotseling een hoop kabaal. Ik vroeg me af wat er aan de hand was. Mijn man kwam naar beneden met het nieuws dat we bezoek hadden van een ongewenste knager. Help! We hebben een muis in huis!

Tom & Jerry

Hier had ik geen kaas 😉 van gegeten, dus belde ik mijn vader voor advies. “Meer dan muizenvallen neerzetten en de boel hermetisch afsluiten kun je niet doen.” Terwijl mijn man strategisch te werk ging met project ‘Tom & Jerry’, hield ik Morris veilig beneden. Tijdens het ontbijt – hoewel ik geen hap door mijn strot kreeg – hoorden we een klap. Yes, we hadden beet! Ik verzamelde alle desinfectiespullen, en veranderde die middag in Assepoester, zonder muizenvriendjes. Tenminste, dat dacht ik. Die gele verrassing (lees: muizenpis) op mijn nachtkastje was vast van de angstige, inmiddels, gevangene.

Vrij spel

Die avond kropen we opgelucht onder de dekens, in de veronderstelling dat het klaar was met het geritsel. Maar mijn moment van rust werd ruw verstoord toen ik nog even mijn blaas moest legen. Daar zat ik dan, op het toilet, oog in oog met muis nummer twee. Het was alsof dat beest me uitdaagde: “Denk maar niet dat je van ons af bent!”

Die nacht lag ik wakker, de gedachte aan die muis die vrij spel had in ons huis spookte door mijn hoofd. Ik zag het al voor me: de muis die in het ledikantje van Morris kruipt, of erger nog, dat hij per ongeluk in een plasje muizenplas grijpt en het in zijn mondje stopt. Bah!

Op de schop

“Ik breng Morris morgen naar mijn ouders,” zei ik tegen mijn man. “Hij blijft daar tot we die muis te pakken hebben.” Zo gezegd, zo gedaan. Morris verblijft nu al een halve week bij opa en oma, terwijl wij geduldig wachten tot we die kleine plaaggeest te pakken hebben. En geloof me, zodra die muis verdreven is, gaat het hele huis op de schop. Want ik wil dat Morris weer veilig en wel kan rondkruipen, zonder bang te hoeven zijn voor een onverwachte knager of zijn uitwerpselen in zijn speelparadijs.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.