‘Moeders, trek jullie niets aan van wat anderen denken’

08.09.2017 12:24
moeders-niets-van-aantrekken

In dit bericht op Scary Mommy wil moeder Melissa Fenton zwangere vrouwen waarschuwen: laat je niet beïnvloeden door de mening van een ander.

Want social media staat vol met mensen die het denken beter te weten – iets wat in de tijd dat zij zwanger was (twintig jaar geleden) niet voorkwam.

 

‘Zes weken borstvoeding? Slappeling’

‘Iedere moeder wordt tegenwoordig onder een verstikkende microscoop gelegd’, schrijft Melissa. ‘Ben je veel aangekomen tijdens je bevalling? Die kilo’s zal je nooit kwijtraken. En is je kind geboren middels een keizersnede? Dan heeft je lichaam gefaald. Heb je slechts zes weken borstvoeding gegeven? Dan ben je een slappeling. Geef je macaroni met kaas? Dan vergiftig je je kind. Ga je weer aan het werk? Kan je niet maken. En stop je juist met werken? Dan heb je geen ambitie.’

 

Lees ook
Moeder krijgt commentaar omdat ze fulltime werkt en schrijft van zich af >

 

‘Het is jouw kind’

En zo kan Melissa nog wel even doorgaan. Wat ze dan ook tegen kersverse moeders wil zeggen: ‘Trek je er niets van aan. Het is jouw kind. Jouw peuter, jouw jong volwassene en jouw student. Niet van de maatschappij, niet van social media of van een of andere ouderstudie.