Dat je eerste baby besloot om zichzelf na vier dagen weeën maar eens aan de wereld te laten zien, wil (gelukkig) niet zeggen dat dit bij je tweede kind ook zo gaat. Lees de verhalen van deze zeven moeders maar.
Lees verder onder de advertentie
“Mijn tweede en derde kind werden thuis geboren en dat was zo fijn. Al denk ik niet dat ik dit de eerste keer ook had gewild: doordat ik niet wist hoe mijn lichaam zou reageren tijdens de bevalling, voelde ik me toen meer op mijn gemak in het ziekenhuis.”
“Mijn eerste bevalling was een geplande keizersnede omdat mijn kind in stuitligging lag. Mijn tweede bevalling duurde 61(!) uur – ik heb bijna vier uur moeten persen.”
Lees verder onder de advertentie
“Tijdens de bevalling van mijn eerste dochter heb ik 37 uur lang pijn gehad. De geboorte van mijn tweede kind was prachtig. In iets meer dan drie uur kwam ze ter wereld, en mijn oudste kind was erbij.”
“Ons eerste kindje verloren we na twintig weken zwangerschap. Het was een intens heftige ervaring, maar het ziekenhuis en het personeel waren fantastisch. We kregen alle tijd om te rouwen, foto’s te maken en bij onze dochter te zijn. Een paar jaar later werd ik zwanger van onze tweeling. Ik was als de dood om te bevallen door alles wat we hadden meegemaakt. Gelukkig kwamen mijn twee kinderen tijdens een geplande keizersnede gezond ter wereld.”
“Tijdens mijn eerste bevalling deed ik vooral wat de verloskundige van mij vroeg – ik wist immers niet beter. Bij mijn tweede bevalling luisterde ik beter naar mijn eigen lichaam. Hierdoor was ik niet uitgescheurd en herstelde ik veel sneller.”
“Bij ons eerste kind braken mijn vliezen midden in de nacht. Ik kreeg een ruggenprik en voelde werkelijk niets: tussen de weeën door maakten mijn man en ik nog grapjes. Na vier minuten persen was onze dochter er al. Tijdens mijn tweede bevalling kreeg ik ook een ruggenprik, maar die werkte niet goed. Hierdoor voelde ik wel pijn, maar toegegeven: het was niet ondragelijk.”
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
Maxime Meiland en haar man Leroy hebben twee dochters: Claire en Vivé. Terwijl Claire al een tijd op de basisschool zit, maakt Vivé zich juist op voor haar eigen start na de zomer. Voor Maxime is dat een emotioneel moment.
Gen Z doet z’n eigen ding. Ze zetten huisfeestjes op z’n zachtst, skippen alcohol, houden van crocs én… verzinnen babynamen die nergens op lijken, behalve op sfeer.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.