Moeder deelt beelden van lichaam na zwangerschap en gaat viral: ‘Ook dít is normaal’

22.09.2022 13:59

Dat je lichaam door een zwangerschap verandert is niet meer dan normaal. Toch worstelen veel vrouwen met die veranderingen, zo ook Danisha. Om andere vrouwen te laten zien dat élk lijf normaal is, besloot ze haar lichaam in de weken en maanden na de bevalling vast te leggen.

En met de eerlijke beelden van haar postpartum lichaam oogst ze veel lof.

Lichaam na zwangerschap

Danisha deelt regelmatig foto’s en filmpjes van haar lichaam na vier zwangerschappen. Maar dat betekent niet dat ze die veranderingen meteen kon accepteren. “Na de bevalling kreeg ik een postnatale depressie, ik voelde me alleen”, vertelt ze tegen BuzzFeed. “Ik had niemand om me heen met hetzelfde lichaam en dacht dat het niet normaal was om zoveel loshangend vel en striae te hebben.” Danisha’s lichaam voelde vreemd, alsof het niet van haar was. Ze besloot – hoe spannend ook – om haar veranderende lijf op social media te delen. “Ik vond dat extreem lastig, omdat ik bang was voor de mening van anderen, maar ik ontving zoveel positieve reacties.”

Lees ook: Moeders eerlijk over lichaam na zwangerschap: ‘Durfde geen strakke kleding te dragen’

Onrealistische verwachtingen

Inmiddels is het TikTok-filmpje waarin ze haar lichaam drie weken na de bevalling laat zien al ruim twintig miljoen keer bekeken. “Ik ben zo blij dat ik kan laten zien hoe een postpartum lichaam er ook uit kan zien, en dat het compleet normaal is.” Volgens Danisha moeten we stoppen met het vieren van lichamen die er na de bevalling weer precies uitzien als voorheen. “Het zorgt voor onrealistische schoonheidsidealen en verwachtingen”, aldus de moeder.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door نيشا (@mama3x__)

@mama3xxx Replying to @zeee_24 Update 🤍 #postpartum #postpartumbody #bodypositivity #bodyconfidence #selflove #mombod #skin #pregancy #newborn #babyfever #mom #diastasisrecti ♬ BIZCOCHITO – ROSALÍA

Bron: BuzzFeed

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.