Zien: moeder heeft boodschap voor mensen die klagen over huilende baby’s in het vliegtuig

06.09.2022 16:31
vliegen_met_kinderen

We hebben ons allemaal weleens geërgerd aan een krijsende baby in het vliegtuig. Maar als je eenmaal zelf met zo’n kleintje op schoot zit, weet je hoe vervelend die boze blikken en rollende ogen zijn. Volgens Lisa, die op TikTok een duidelijke boodschap deelt, mag het allemaal wel iets vriendelijker.

Daarmee reageert ze op een filmpje waarin iemand – die op dat moment naast een huilende baby zit – kindvrije vluchten voorstelt.

Huilende baby in het vliegtuig

“Op zich is er niets mis met dat idee”, begint Lisa haar TikTok-filmpje. “Als ouder zou ik graag vluchten met alleen gezinnen willen, zodat ik tenminste geen vervelende blikken krijg als ik mijn kinderen meeneem.” Toch stoort ze zich aan het filmpje van de vrouw. “Je besloot je telefoon te pakken en het slachtoffer te spelen, terwijl je ook empathie en begrip kon tonen.”

Empathie en vriendelijkheid

Lisa begrijpt de irritaties best. “Ja, het is vreselijk om drie uur lang een krijsende baby te horen, maar in openbare ruimtes kom je met empathie en vriendelijkheid een heel eind”, gaat ze verder. “In openbare ruimtes zijn nu eenmaal kinderen, en soms huilen ze. Waarschijnlijk zijn de ouders van het kind daar meer gestrest over dan jij.” Tot slot geeft ze de vrouw nog een tip mee: “Zet je koptelefoon op, gedraag je als een volwassene en bemoei je niet met een ander.”

Lees ook: ‘Weiger je naast een baby te zitten in het vliegtuig? Blijf dan lekker weg’

Verschillende meningen

Dat het onderwerp leeft, blijkt wel uit de ruim 11.000 reacties onder het filmpje. En die zijn nogal wisselend. Veel mensen nemen het op voor de vrouw die adult-only vluchten voorstelt. “Als moeder snap ik beide kanten van het verhaal, schrijft iemand. “Wanneer je honderden euro’s betaalt voor een vliegticket, wil je geen krijsende kinderen horen. Dat neem ik haar niet kwalijk.” Een ander zegt: “Ze was niet onbeleefd en heeft niemand beledigd. Niet iedereen houdt van kinderen en dat is oké.” Toch kunnen veel mensen zich vinden in Lisa’s boodschap. Zo luidt een van de reacties: “Ik denk dat volwassenen soms vergeten dat zij ooit zelf dat huilende of krijsende kind waren.”

@itsme_lisap #stitch with @Mo adult only flights would be a great business venture though #kidsarepeople #momsoftiktok #parentsoftiktok #kidsonplanes #leadwithempathy ♬ original sound – Lisa P

Bron: Mother.ly

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.