‘In m’n eentje voor een kind kiezen, was de beste beslissing ooit’

16.05.2018 07:27
alleen kind kiezen Beeld: Unsplash

Op haar negentiende raakte blogger Kristen Heelon ongepland zwanger. Van een stabiele toekomst was geen sprake, want ze had een zeer moeilijke relatie met de vader van haar kind. Toch besloot ze de baby te houden.

‘Er voor kiezen om een alleenstaande moeder te worden, is de beste beslissing die ik ooit heb genomen’, schrijft ze op Scary Mommy.

Verantwoordelijk

Als je als tiener ongepland zwanger raakt, is de schok enorm. Kristen heeft net haar eerste studiejaar erop zitten als ze er achter komt. ‘Ik had geen idee hoe ik de rekeningen moest betalen en kon nauwelijks een was draaien zonder dat mijn witte kleding roze werd. En plotseling besefte ik dat ik verantwoordelijk zou zijn voor een leven, een kind, een echt persoon.’ Ze overweegt al haar opties, vraagt advies aan haar ouders en vrienden en neemt een beslissing. Kristen: ‘Het was alsof mijn hart sprak: deze baby moet ik houden.”

 

 

Lees ook:
‘7 Dingen die single moeders niet willen horen (nee, serieus: écht niet) >

 

Verwijten

Na vijf jaar van fysiek en emotioneel geweld, heeft ze met de vader van haar nog ongeboren kind een slechte relatie. Haar enige optie: de baby in haar eentje opvoeden. ‘Het was zwaar, maar ik had een geweldig netwerk om me heen. Ik wist dat ik sterk genoeg was om mijn kind in mijn eentje groot te brengen’, vertelt Kristen. Op moeilijke momenten slaat de twijfel daarover toe. Ze verwijt zichzelf dat ze een ongehuwde, alleenstaande mom to be is die bij haar ouders woont. ‘En nog meer dat ik de vader van mijn kind jarenlang mijn leven heb laten leiden.’

‘Geef nooit op’

Met hulp van haar ouders komt Kristen de eerste maanden na de geboorte door. Daarna krijgt ze steeds meer houvast in haar leven. Drie jaar na de komst van haar dochter krijgt ze een relatie met een nieuwe man, met wie ze twee kinderen krijgt. Nu is ze trots op zichzelf: ‘Ik heb elke haat die ik had voor de man die mij heeft misbruikt, los kunnen laten. En omdat ik er voor koos om een alleenstaande moeder te worden, heb ik een mooi leven kunnen opbouwen voor mijzelf, mijn dochter en mijn gezin. Dat was de beste beslissing ooit. Luister altijd naar je hart en geef nooit op.”

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.