alleen kind kiezen
Beeld: Unsplash

Op haar negentiende raakte blogger Kristen Heelon ongepland zwanger. Van een stabiele toekomst was geen sprake, want ze had een zeer moeilijke relatie met de vader van haar kind. Toch besloot ze de baby te houden.

‘Er voor kiezen om een alleenstaande moeder te worden, is de beste beslissing die ik ooit heb genomen’, schrijft ze op Scary Mommy.


Verantwoordelijk

Als je als tiener ongepland zwanger raakt, is de schok enorm. Kristen heeft net haar eerste studiejaar erop zitten als ze er achter komt. ‘Ik had geen idee hoe ik de rekeningen moest betalen en kon nauwelijks een was draaien zonder dat mijn witte kleding roze werd. En plotseling besefte ik dat ik verantwoordelijk zou zijn voor een leven, een kind, een echt persoon.’ Ze overweegt al haar opties, vraagt advies aan haar ouders en vrienden en neemt een beslissing. Kristen: ‘Het was alsof mijn hart sprak: deze baby moet ik houden.”

 

 

Lees ook:
'7 Dingen die single moeders niet willen horen (nee, serieus: écht niet) >

 

Verwijten

Na vijf jaar van fysiek en emotioneel geweld, heeft ze met de vader van haar nog ongeboren kind een slechte relatie. Haar enige optie: de baby in haar eentje opvoeden. ‘Het was zwaar, maar ik had een geweldig netwerk om me heen. Ik wist dat ik sterk genoeg was om mijn kind in mijn eentje groot te brengen’, vertelt Kristen. Op moeilijke momenten slaat de twijfel daarover toe. Ze verwijt zichzelf dat ze een ongehuwde, alleenstaande mom to be is die bij haar ouders woont. ‘En nog meer dat ik de vader van mijn kind jarenlang mijn leven heb laten leiden.’


‘Geef nooit op’

Met hulp van haar ouders komt Kristen de eerste maanden na de geboorte door. Daarna krijgt ze steeds meer houvast in haar leven. Drie jaar na de komst van haar dochter krijgt ze een relatie met een nieuwe man, met wie ze twee kinderen krijgt. Nu is ze trots op zichzelf: ‘Ik heb elke haat die ik had voor de man die mij heeft misbruikt, los kunnen laten. En omdat ik er voor koos om een alleenstaande moeder te worden, heb ik een mooi leven kunnen opbouwen voor mijzelf, mijn dochter en mijn gezin. Dat was de beste beslissing ooit. Luister altijd naar je hart en geef nooit op.”

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

moeder-heerlijk-telefoon-kwijt

Op het moment dat de telefoon van blogger Emily Hollenbeck in het water viel, kreeg ze zowat een paniekaanval. Maar nu ze al vijf dagen zonder zit, vindt ze het eigenlijk wel lekker.

Op Scary Mommy vertelt ze waarom.

 

1. Ik sta niet meer constant 'aan'

Ik had geen idee hoeveel stress 'aan staan' veroorzaakt. Met mijn telefoon in de buurt was er altijd nog wel een mail die ik kon beantwoorden of iets wat ik kon googelen. Nu ik die opties niet meer hebt, voelt het als een soort pauze van m'n overbelaste brein.

 

2. Ik had het niet druk, ik was gewoon afgeleid

Door onnozele Facebookpagina's, bijvoorbeeld. Waar je maar doorheen kunt blijven scrollen.

 

3. Ik moet mensen bewust opzoeken

Met mijn telefoon appte ik nog weleens last minute naar vrienden: 'Hé, wij zijn nu hier, dus als je in de buurt bent...', maar nu moet ik bewust met iemand afspreken. En eigenlijk is dat heel fijn: ik weet precies waar ik aan toe ben.

 

Lees ook
Melinda Gates waarschuwt: 'Geef kinderen niet te snel een smartphone' >

 

4. Het werk wordt nog steeds gedaan

Want zo erg is het niet als je een collega niet dezelfde minuut nog terugmailt.

 

5. Het spel met mijn kinderen wordt niet onderbroken

Met mijn telefoon in de buurt voelde ik me gedwongen om een oneindige to-do-lijst af te vinken. Kunnen spelen met mijn kinderen zonder zo'n lijst in mijn hoofd, voelt bevrijdend. 

 

6. Het voelt als een vakantie

Want ik móet mijn werk nu wel 'uitschakelen' op bepaalde momenten. 

 

Ogen geopend

Hiermee wil Emily overigens niet zeggen dat ze nooit meer een mobiel aanschaft, die luxe heeft ze door haar werk niet, maar het heeft wél haar ogen geopend. 'Ik hoop dat ik mijn telefoon voortaan vaker links laat liggen en minder geestdodend doorspit.'

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
BN'er-moeders op Instagram

Van zwangerschapsverlof tot het huis schoonmaken: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Samen verkennen


Even offline


Om van te smelten

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lekker Mokkel van je moeder🐯 . . . #babygirl #beauty #daughter #love #babystyle #evesleep #Maliya

Een bericht gedeeld door Sharon Doorson 🦁 (@sharondoorson) op


Mooie foto

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤️

Een bericht gedeeld door Airen Mylene (@airenmylene) op

 

Lees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >


Mama moet even lekker gek doen


En waarom ook niet...

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

👌🏻 #waariswally

Een bericht gedeeld door Marly Van der Velden (@marlyvd) op


Samen naar de nagels


Een schat vinden

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goedemorgen uit Maastricht op deze zonnige maandag! Het was lastig om gisteravond van huis te vertrekken. Ik moet altijd met een dikke koffer (never travel light) de auto in en 4 mooie mensen achterlaten om naar de set te gaan voor een paar dagen. Mijn jongste dochtertje zei: “Ik hoop dat ik een schat vind. Dan hebben we genoeg geld voor altijd zodat jij nooit meer moet gaan werken!” Even leek het een topoplossing, maar toen heb ik haar toch snel uitgelegd dat ik het óók gewoon heel erg leuk vind wat ik doe. Dat ik steeds nieuwe mensen ontmoet en dat ik zo blij word van acteren. En dat het heel bijzonder is als je mag en kunt doen wat je graag doet. Ze begreep het. En hoopt nu op een eigen manege met 30 paarden voor haar zus. Want, ook al zal dat veel werk zijn en best duur, Bloem zal er zeker heel erg blij van worden. #zoiets #blij #offers #itsallaboutthebalance

Een bericht gedeeld door Angela Schijf (@angelaschijfofficial) op

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >