Lieke: ‘Had ik maar nooit die bank van 5.000 euro gekocht’

19.03.2024 14:45
design bank ligne roset Bron: Unsplash

Bizarre, hormonale of gewoonweg crazy aankopen. We doen ze allemaal weleens. Wekelijks vertelt een moeder aan Kek Mama over haar grootste, duurste of vreemdste miskoop. Deze keer Lieke, die spijt heeft van haar ban van 5.000 euro.

Grootste miskoop

Wie: Lieke (35)
Wat: Bank
Kosten: 5.000 euro

Een designbank

“Ik ben dol op interieur, het is echt een van mijn grootste passies. Uren kan ik bezig zijn met het stylen van ons huis en het uitzoeken van de mooiste items. Dat veranderde niet toen we ouders werden van een tweeling. We hebben namelijk tweeling dochters van inmiddels 5 jaar oud.

Een beige bank

Het is een heerlijk stel en gelukkig zijn ze ook heel voorzichtig met mijn dure spullen. Een jaar geleden besloot ik daarom, om eindelijk de bank van mijn dromen te kopen. Een prachtige designbank van Ligne Roset in een hele licht beige kleur.

Mijn hele huis is namelijk sad beige, dus ik wilde per se een lichte bank. Ook al waarschuwden sommige me dat dit niet zo verstandig was met kinderen in huis.

Ik maakte me echter niet zo’n zorgen. Mijn dochters waren niet wild en eigenlijk best netjes, dat zou vast goedkomen dacht ik. Maar waar ik geen rekening mee had gehouden waren de playdates.

Vieze handjes en snottebellen

Toen ik de bank kocht zaten mijn dochters nog niet op school, maar inmiddels wel. Bijna iedere dag nemen ze wel een vriendinnetje mee naar huis. Heel gezellig natuurlijk, maar ook chaotisch. Mijn dochters worden daardoor veel drukker dan normaal en de vriendjes en vriendinnetjes zijn vaak ook lekker aanwezig.

Iedere keer als er een klasgenootje bij ons komt spelen, probeer ik ze dan van de bank af te houden. Ik heb kleine stoeltjes aan de salontafel, waar ze op kunnen zitten, maar op de een of andere manier trekt die bank toch de aan. Kinderen willen er graag op spelen, maar als ik dan vieze handjes of snottenbellen zie, raak ik lichtelijk in paniek en sta ik de bank te beschermen als een politieagent.

Dat vind ik natuurlijk niet leuk voor mijn dochters, want ze kunnen op die manier niet vrij spelen en andere kindjes voelen zich niet welkom in ons huis. Laatst is er al een glas limonade over de bank heen gegaan. Gelukkig heb ik de vlek er goed uitgekregen, maar ik baalde wel enorm. Niet eens zozeer van het ongelukje, maar wel van het feit dat ik die bank heb gekocht. Ik had toch beter kunnen wachten tot ze wat ouder zijn.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.