Tweelingmoeder: ‘Twee baby’s tegelijk borstvoeden bleek onmogelijk’

11.10.2022 12:09
een tweeling leuk verdomd zwaar Beeld: Getty Images

Je in allerlei acrobatische posities wurmen om je zoete tweeling tegelijk te kunnen borstvoeden? Voor Irma werkte het niet.

Irma (33): “‘Eén tip,’ schreef de ervaren tweelingmoeder op het babyforum waar ik kletste tijdens mijn zwangerschap van Puck en Koos (1,5), ‘probeer ze tegelijk te voeden, anders ben je met niets anders meer bezig.’ Check, díe zou ik niet vergeten. Maar eenmaal bevallen bleek twee baby’s tegelijk borstvoeden schier onmogelijk. Met open ogen tuinde ik in de valkuil.

Lees ook – ‘Heb jij je tweeling borstvoeding gegeven?’ Ik vind dat een brutale vraag, eerlijk gezegd >

Borstvoeding

De eerste weken hadden man en ik een ijzeren discipline: ik voedde baby één waarna hij haar verschoonde, terwijl ik baby twee aankoppelde – jankend vanwege de tepelkloven. Maar man moest toch een keer weer aan het werk, en zo sloeg de chaos toe.

“Er was er altijd wel eentje moe, ondergepoept of overprikkeld”

Er was er altijd wel eentje moe, ondergepoept of overprikkeld. Ik ging structureel door het leven met één borst uit mijn shirt, die ik in acrobatische posities handsfree boven kind één hing, terwijl ik hongerige baby twee probeerde te troosten. Na twee maanden stapte ik over op de fles; ik was hier stomweg niet atletisch genoeg voor.”

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.