Misgelopen feestjes: ‘Op zijn verjaardag besloot ik bij hem weg te gaan’

02.12.2022 13:41
misgelopen feestjes Beeld: Shutterstock

Een man die niet vooruit te branden is en geen poot uitsteekt of een dronken vriendin die de verjaardag flink op zijn kop zet, één ding is zeker: het werd een dag om nooit te vergeten.

Maud (36): “We waren al twaalf jaar samen, dus natuurlijk wist ik dat daadkracht niet de sterke kant was van mijn man. Toen ik hem leerde kennen was hij al drie keer van studie gewisseld en op zijn dertigste was hij nog altijd blut omdat hij zijn geld liever uitgaf aan jointjes en de kroeg dan aan het opbouwen van ons gezinsleven.

Annuleren

Toen onze zonen – nu vijf en drie – er eenmaal waren en hij nog stééds niks inbracht qua inkomen, in het huishouden of de opvoeding, bereikte mijn ergernis het toppunt. Dit zou nooit werken. Terwijl ik na een week fulltime werken op zaterdag de boodschappen het huis in zeulde voor zijn 36e verjaardag, sliep hij zijn roes uit. De ontbijtboel stond nog op het aanrecht, de kinderen speelden aan zijn voeteneind.

“Ik stop ermee”

Opeens was ik er klaar mee. ‘Ik stop ermee’, zei ik. Terwijl de jongens van niets wisten, cancelde ik het feest en regelde een logeerplek voor mijn man bij vrienden. Sinds anderhalf jaar ben ik single en eerlijk: ik merk geen greintje verschil.”

Lees ook – ‘De dag dat ik mijn man vertelde dat ik wilde scheiden’ >

Leuk dat je er ook bent

Imanda (41): “Voor de veertigste verjaardag van mijn beste vriendin hadden we met de jaarclub een fotoshoot gepland. Professionele fotograaf ingehuurd, attributen om haar huis aan te kleden, iedereen in nieuwe, passende outfits. We hadden zelfs een nanny opgetrommeld om onze kinderen – tussen de twee en tien jaar – een flink aantal uren zoet te houden.

Het was zaterdagmiddag, er waren hapjes, de wijn vloeide rijkelijk: alle ingrediënten voor een onvergetelijk feest, met dito aandenken. De ster van de show – onze vriendin – was in de zevende hemel. Bij het eerste deel van de shoot – een bacchanaal geïnspireerd op Het laatste avondmaal van fotograaf Jordi Gomez – bleek een van onze vriendinnen plotseling verdwenen. In geen velden of wegen te bekennen. Ach, dachten we, dan doen we die opname wel zonder haar.

“Van het hele feest hebben we dankzij haar collectief een kater”

Bij het tweede deel, een-op-een-foto’s in verschillende samenstellingen, dook ze gelukkig weer op. Ze bleek alleen zo dronken dat ze met haar uitgesmeerde lipstick en bezopen gedrag de hele shoot verstoorde. Het uiteindelijke resultaat van de foto’s was toch nog prachtig, maar niemand van ons heeft er ooit één van ingelijst. Van het hele feest hebben we dankzij haar collectief een kater.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.