Aan de bak: mannen die het huishouden doen leven langer

02.06.2022 13:12
afwasborstel airfryer schoonmaken

Er moest een internationaal onderzoek aan te pas komen, maar de bewering ‘Mannen die het huishouden doen leven langer‘ blijkt toch echt grotendeels waar. Een half uurtje schrobben per dag zou al effect hebben.

Na het grootschalige onderzoek kopten websites als Gatsby en Dingenvoorvrouwen dat mannen die veel in het huishouden doen, langer zouden leven. Doet je man of vriend te weinig in het huishouden? Dan is dit dus je kans om hem aan het werk te zetten. Een half uurtje schrobben, wassen of stofzuigen kan je man al een langer leven opleveren. Kleine moeite, toch?

Toch ligt het iets genuanceerder. Uit het internationale onderzoek dat vorig jaar gedaan onder ruim 130.000 mannen en vrouwen uit 17 verschillende landen, blijkt dat het vooral gaat om de beweging die het huishoudelijke klusje oplevert. Onderzoekers ontdekten dat mensen die het WHO-advies van 150 minuten matige tot intensieve beweging per week halen, 28% minder kans hebben om tijdens het onderzoek (en dus vroegtijdig) te overlijden.

Kleine sidenote: het is niet onderzocht of het uitmaakt of je schoonmaakt of een andere activiteit doet. En ook niet of je man of vrouw bent. Dat betekent dus wel dat je zelf ook gewoon weer aan de bak moet met die berg was…

Bron: Mama Magazine

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en
je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.