Mila Kunis geeft haar parenting fails toe: ‘Ik zei tegen mijn dochter: sla maar gewoon terug’

03.11.2021 06:22
Mila Kunis Beeld: Getty Images

Geen ouder is perfect, ook niet als je wereldberoemd bent. Actrice Mila Kunis kan erover meepraten. Ze dacht haar dochter (7) een goed advies te geven, maar dat werd haar door de kleine meid én haar man niet in dank afgenomen.

Kunis en haar man Ashton Kutcher hebben twee kinderen: een dochter (7) en een zoon (4). Op de vraag in The Ellen DeGeneres Show wat haar grootste parenting fail is, hoefde Kunis niet lang na te denken. 
‘Onze dochter ging naar de kleuterschool’, begint ze. ‘En op een dag werd ze daar geduwd door een kind dat vrij gemeen was. Toen ze thuiskwam, vertelde ze daarover. Ik vroeg haar toen meteen: ‘Heb je het meisje teruggeduwd?’ Waarop mijn dochter me verbaasd aankeek en riep: ‘Nee!”
Kunis was duidelijk wat haar dochter in het vervolg moest doen. ‘Ik zei tegen haar: ‘De volgende keer geef je een duw terug en zeg je: hier ben ik niet van gediend.”
 

Voor jezelf opkomen

Haar man Kutcher keek echter net zo verbaasd als hun dochter en was het duidelijk niet eens met haar advies. Kunis: ‘Maar ik vind dat onze kinderen van jongs af aan moeten leren om voor zichzelf op te komen. Natuurlijk vertelde ik mijn dochter wel dat ze niemand mag duwen op de schommel, glijbaan of een ladder, maar als ze gewoon op de grond staat, moet ze niet bang zijn om voor zichzelf op te komen.’ De reactie van haar man deed haar echter beseffen dat het niet één van haar allerbeste opvoedmomenten was.
 

Lees ook:
‘Waarom ik mijn zoon beloonde toen hij een ander kind sloeg’ >

 

Herkenbaar

Hoewel Kutcher het advies van zijn vrouw niet steunde, waren veel mensen online het wél met haar eens. Zo zegt een vrouw: ‘Ik was zes toen een meisje mij sloeg. Ik sloeg terug. Kwam ik daardoor in de problemen? Zeker, maar ze heeft me nooit nog een keer geslagen.’

Een vader legt uit: ‘We leren onze kinderen om nooit te vechten en problemen op te lossen met hulp van hun leraar. Maar, als iemand anders begint met slaan, kun je het maar beter zelf goed afmaken. Zo simpel is het.’
 

Het gehele interview met Mila Kunis kun je hier zien:
 


 
Bron: Bored Panda
 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >