‘Mijn lievelingsmantra sinds ik moeder ben: alles is een fase’

11.09.2020 10:32
Helene van Santen editorial

Helene van Santen is hoofdredacteur van Kek Mama. Ze woont samen met Navin en hun zoontjes Milo en Oliver.

“Niet mama! Ik wil papa!” Deze warme ontvangst krijg ik als ik, nog slaapdronken, om zes uur ’s ochtends de slaapkamer van mijn jongens binnenkom. Milo wil nog weleens uitslapen (en daarmee bedoel ik: slapen tot half acht), maar Oliver is al sinds zijn geboorte een vroege vogel. En zodra hij wakker is, staat hij ook meteen ‘aan’. Hij staat rechtop in zijn bed en schreeuwt om papa.
 

Lees ook
‘Alleen mijn man kan alles goed doen bij mijn zoon’ >
 

Favoriet

Nu weet ik dat het normaal is dat kinderen soms een voorkeur voor een van de ouders hebben. En dat het tijdelijk is. Maar als het in de praktijk zó in je gezicht wordt uitgesproken, is dat toch niet leuk. Zodra Oliver ziet dat ik het ben die hem uit zijn bed wil tillen, roept hij boos: “Niet mama!” Hij laat zich weer in zijn bed vallen en wil er pas minuten later uit. Gelukkig is de favorietenrol wel eerlijk verdeeld bij ons thuis. Want toevallig, of misschien juist niet, trekt Milo wat meer naar mij toe.

Als hem iets niet lukt, is het eerste wat hij vraagt: “Mama helpen?” Maar ach, het kan ook zo weer veranderen. Want alles is een fase (mijn lievelingsmantra sinds ik moeder ben). Misschien komt dat moment sneller dan verwacht. Want wie komt er, terwijl ik dit editorial op de bank tik, op mijn schoot gekropen? Juist, Oliver. Terwijl hij mij een knuffel geeft, zegt hij zachtjes: “Mama…”
 

Dit editorial staat in Kek Mama 11-2020.

 

 

Alles is een fase ook jouw lievelingsmantra? Met deze geestige Kek Mama tas vergeet je het nooit meer.