‘Mijn kinderen gaan elke dag in bad. Nou en?’

01.08.2022 17:07
mooi_badspeelgoed_peuter

Moet een kind elke dag in bad of onder de douche? Veel huidexperts raden het af, maar daar trekt Hampton Williams Hofer zich niets van aan. Haar kinderen gaan elke dag in bad. ‘Nou en?’

Anders dan Mila Kunis, Ashton Kutcher en Kristen Bell, die hun kinderen alleen wassen als ze vies zijn, stopt Hampton haar kroost elke dag in bad. “Ik weet dat badderen niet cool is. Het is niet goed voor de planeet, voor je huid en haar. Dat snap ik. Maar in dit huis, en zeker met kleine kinderen, zijn we badliefhebbers”, vertelt ze.

Kinderen gaan elke dag in bad

Het dagelijkse badkamermoment ziet er niet altijd hetzelfde uit. “Soms spetteren de kinderen een halfuur met duikbrillen en speelgoed dinosaurussen, soms is het even wassen, afspoelen en klaar”, gaat ze verder. Of het nu lang of kort duurt: haar kinderen gaan áltijd in bad. En dat heeft alles te maken met routines. “Als ze eenmaal in bad zijn geweest, gaan we niet meer naar buiten, maken we dat Play Doh-kunstwerk niet meer af en gaan we zéker niet beginnen aan een puzzel.” Het is de ideale activiteit om haar kinderen moe te krijgen voor het slapengaan.

Lees ook: Moet mijn kind wel zo vaak onder de douche?

Frisgewassen baby

Kortom: haar kinderen badderen niet alleen om schoon te worden, maar ook voor een goede nachtrust. En, geeft Hampton toe, er gaat niets boven een brandschone snoet. “Ik moet nog steeds een betere geur vinden dan een gewassen baby, en een beter gevoel dan een in handdoek gewikkelde peuter in mijn armen.”

Bron: Scary Mommy

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.