altijd stipt naar bed
Beeld: Unsplash

De kinderen van Jorrie Varney gaan stipt op tijd naar bed. Áltijd. Zonder gezeur.

Bedtijd. Dat betekent voor 99 procent van de ouders gedoe. ‘Want op een enkele uitzondering na, gaat geen kind zonder drama meteen naar bed, laat staan dat ze in bed blijven en in slaap vallen’, schrijft Jorrie op ScaryMommy.

‘Op een goede avond hoef ik mijn kinderen maar drieëntwintig keer te vragen om stil te zijn en te gaan slapen.’ En daarom moeten ze om half acht ’s avonds naar hun kamer. Dan mogen ze nog even lezen of op de iPad (nee, ze doet niet aan schermtijden, benadrukt Jorrie) en om acht uur gaat het licht uit. Stipt. Altijd. ‘Omdat ze het nodig hebben. En bovenal: omdat ík het nodig heb, na een dag non-stop kinderchaos. Dus willen ze per se nog wat drinken, voor het slapengaan? Dan is om één minuut voor acht hun laatste kans.’
 

Lees ook
Rita's kinderen gaan niet op een vaste tijd naar bed >

 

Soms andere regels

Natuurlijk loopt die half acht ’s avonds weleens wat uit, geeft Jorrie toe. ‘Maar dan wordt het halfuurtje lezen dus korter. De acht uur bedtijd verschuift nooit.’ Tijdens de normale, dagelijkse routine dan, want tijdens vakanties en logeerpartijtjes gelden heus soms andere regels.

‘Ik heb het geprobeerd, ze later naar bed te laten gaan. Maar dan worden ze ’s ochtends niet later wakker en zijn ze de rest van de dag niet te hanteren.’ En daar wordt Jorrie ook geen leukere moeder van. ‘Ik heb hun bedtijd net zo hard nodig als zij, want voor ik het weet breekt de volgende dag alweer aan, en begint het hele circus opnieuw.’

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

BN'er-moeders op Instagram

Van afkoelen in het zwembad tot popcorn smokkelen: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Samen op tour


Handig, zo'n buik


Dat kan natuurlijk ook

 

Popcorn naar binnensmokkelen bij de filmhallen! #bioscoop #winnietbepooh #zohardgegierdvanhetlachensamen

Een bericht gedeeld door Bridget (@bridgetmaasland) op


Lievelingssnurk


Lief

 

My heart is perfect because you are inside...

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op


Even afkoelen

 

Normally I don’t sit in food.

Een bericht gedeeld door Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) op


Dierenvriend


Lees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >

 

Ouders groeien ook

 

Werken & moederschap, niet altijd een makkelijke combinatie. Ik krijg vaak de vraag of ik me schuldig voel naar Scottie toe. Of jawel, de opmerking: waarom zou je werken, je hebt het financieel toch niet nodig? Ten eerste: waarom worden deze vragen altijd gedropt bij werkende vrouwen en vrijwel niet bij werkende mannen? Ten tweede: werken hoeft toch niet uitsluitend met geld te maken te hebben? Er zijn mensen die gewoon heel blij worden van wat ze doen. Die hebben het óók emotioneel nodig. Ambitie zit al van jongs af aan in mij. Ik móet werken. Ik wíl ondernemen. En ook wil ik altijd op mijn eigen benen kunnen staan. Dat geeft mij rust en de vrijheid mijn leven in te richten hoe ik dat wil. En dat verdwijnt bij mij niet ineens met de komst van een kleintje, al zoek ik dan natuurlijk ook naar een nieuwe balans om het allemaal zo goed mogelijk invulling te geven. Omdat ik óók genoeg tijd met haar wil hebben. Dus nee, me schuldig voelen over hoe ik het aanpak doe ik niet. Geloof ik kan je op tig manieren een goede moeder zijn, of je nu fulltime werkt, fulltime moeder bent of alles ertussenin. We proberen allemaal datgene te doen waarvan we denken dat het het beste is voor onze kindjes. En ik hoop op deze manier een voorbeeld voor mijn dochter te kunnen zijn. Vanmorgen las ik een gedicht van Joyce Maynard wat dat gevoel mooi omschreef: It's not only children who grow. Parents do too. As much as we watch to see what our children do with their lives, they are watching us to see what we do with ours. I can't tell my children to reach for the sun. All I can do is reach for it, myself. ☀️ #dusdat #ennuqualitytime #moederschap #succesvolondernemen #HappyLife365

Een bericht gedeeld door Kelly Weekers (@kelly_weekers) op


Stoer

 

♡ - voor @palavershop fotografie @annamariejanssen

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op


Ze kijkt wel blij

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Actrice Liza Sips bevallen van dochter Charlize

Liza Sips is bevallen van een dochter. 'Welkom lief, klein meisje. Intens gelukkig en onbeschrijfelijk trots op onze Charlize Helena Manheim', schrijft de actrice bij de allereerste babyfoto op social media.

Liza en haar vriend Ralph hebben al een zoontje. Jonah werd in april 2016 geboren.

 

 

Lees ook
9x bevallingsfoto's waar je stil van wordt >

 

Zwangerschapstest

In januari maakte Liza bekend dat ze opnieuw zwanger was. Ze deelde een foto op Instagram en maakte ook nog een video van hét moment dat ze een zwangerschapstest deed.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >