Met deze feelgoodfilms op Netflix kom jij de winter wel door

29.01.2019 07:52
feelgoodfilms-netflix

Hoewel de sneeuw van vorige week even leuk was, blijven we met die donkere wolken en ijzige kou toch liever binnen. En waar warm je jezelf beter op dan onder een deken op de bank, met een fijne feelgoodfilm?

Superguide heeft er een paar voor je op een rij gezet – voor als je kind ’s avonds in bed ligt.

 

Hunt for the Wilderpeople

Probleemkind Rick belandt bij een pleeggezin op het platteland van Nieuw-Zeeland. Wanneer hij probeert weg te lopen, verdwaalt hij in de wildernis. Zijn prettig gestoorde pleegvader zet de achtervolging in.

 

Bridget Jones’ Diary

In deze films gooit een dertiger Bridget het roer om in haar zoektocht naar de ware liefde. Renee Zellweger is even grappig als charmant in de hoofdrol en ook haar tegenspelers Colin Firth en Hugh Grant zijn lekker op dreef.

 

School of Rock

Jack Black speelt in deze komedie een voormalig rockgitarist die een baantje neemt als invalleraar. Wanneer hij ziet dat zijn leerlingen een muzikaal talent hebben, schrijft hij hen in voor een talentenjacht.

 

Lees ook
8x verborgen parels op Netflix >

 

My Big Fat Greek Wedding

In My Big Fat Greek Wedding raakt de Griekse Toula tot over haar oren verliefd op haar droomprins. Helaas is haar traditionele familie wat minder gecharmeerd van de huwelijkskandidaat. Het scenario van deze zonovergoten romantische komedie werd genomineerd voor een Oscar.

 

Alles is Liefde

De hoeveelheid Nederlandse romcoms is niet meer op tien handen te tellen, maar Alles is Liefde is de peetvader van de polderromantiek. Hierin beleven uiteenlopende personages romantische avonturen tegen de achtergrond van winters Amsterdam.

 

Hugo

Topregisseur Martin Scorsese kennen we vooral van gewelddadige misdaaddrama’s als Goodfellas en Casino. Maar met Hugo leverde hij zowaar een hartverwarmende familiefilm af. Dit avontuur over een weesjongetje en zijn mysterieuze robot won vijf Oscars, waaronder beste camerawerk en beste effecten.

 

Annie

Het aandoenlijke weesmeisje Annie vindt onderdak bij de kille miljardair Oliver Warbucks. Wat volgt is een onweerstaanbare musical met evergreens als ‘Tomorrow’ en ‘It’s the Hard Knock Life’. De gelijknamige remake uit 2014 staat ook op Netflix, maar of je daar nu gelukkiger van wordt…

 

De Marathon

In deze kaskraker doen vier uitgebluste automonteurs mee aan de Marathon van Rotterdam om hun garage te redden. Dat Nederlandse komedies ook zonder romantische insteek prima kunnen werken, bewijst deze hitfilm wel. En wat is er nou lekkerder dan andere mensen te zien sporten, terwijl je zelf op de bank hangt?

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >