8x verborgen parels op Netflix

17.01.2019 12:14
verborgen-parels-op-netflix

Elke week worden er nieuwe films en series toegevoegd op Netflix. Als varkens op zoek naar truffels is Superguide door het filmaanbod van heengegaan en kwam deze verborgen parels tegen: mooie films die meer mensen zouden moeten zien.

Sweet Virginia

Je kent krachtpatser Jon Bernthal vooral als The Punisher en Shane uit The Walking Dead. In de zinderende thriller Sweet Virginia speelt hij ongeveer dezelfde man, maar dan kalmer en bedeesder. Hij komt per ongeluk in contact met een koelbloedige moordenaar (Christopher Abbott) die zijn dorpje op zijn kop zet. Beklemmend, maar spannend.

 

Arrival

Misschien is deze sciencefictionparel met Amy Adams en Jeremy Renner een beetje ondergesneeuwd geraakt, maar hij staat gewoon op Netflix. Arrival gaat over een linguïste (Adams) die signalen van aliens moet zien te ontcijferen terwijl er schietgrage militairen in d’r nek hijgen.

 

Frank

Frank is even gek als absurd. Je zult je de hele film wel afvragen waar je nu precies naar zit te kijken, maar deze wonderlijke creatie is zeker de moeite waard. Het verhaal draait om wannabe muzikant Jon (Domhnall Gleeson) die bij de popband van Frank gaat (Michael Fassbender) – een hipster die een enorm nephoofd van papier-maché draagt.

 

Death Becomes Her

Uit de oude doos. In Death Becomes Her van Robert Zemeckis zie je een ontluikende bitchfight tussen Meryl Streep en Goldie Hawn. Hun personages zijn naast oude beste vrienden ook allebei op zoek naar de eeuwige jeugd. De special effects zijn niet meer om aan te zien, maar het verhaal heeft de tand des tijds zeker doorstaan.

 

Lees ook
20x het leukste aanbod kinderseries op Netflix >

 

Only Lovers Left Alive

Ook weer in de categorie licht absurd. We zien een vampieren-Tom Hiddleston als depressieve muzikant Adam, wiens eeuwenoude relatie met Eve (Tilda Swinton) op de proef wordt gesteld wanneer Eve’s wilde zusje Ava opduikt. Even wennen, maar daarna een genot om naar te kijken.

 

What Happened to Monday

Alleen al de moeite waard door Noomi Rapace die 7(!) personages speelt: de Settman-zevenling. In dit toekomstverhaal, waarin families maar één kind mogen krijgen, moet Terence Settman (Willem Dafoe) zijn zevenling laten onderduiken. Per dag mag er eentje naar buiten, tot ‘Monday’ vermist raakt.

 

The Darjeeling Limited

Niet een van Wes Andersons allerbeste films – die eer gaat toch echt naar The Royal Tenenbaums – maar de enige uit zijn ouvre die op Netflix staat. In The Darjeeling Limitedstappen drie ruziënde broers op een trein in India, in de hoop dat het allemaal weer goedkomt tussen hen.

 

Hunt for the Wilderpeople

Voordat iedereen ‘m kende als regisseur van Thor: Ragnarok, maakte Taika Waititi indie-comedy’s. Hunt for the Wilderpeople staat sinds kort op Netflix en is er eentje om in te lijsten. Wanneer een rebels jochie wegloopt, gaat zijn pleegouder (een fantastische Sam Neill) achter ‘m aan. Superscherpe humor, een groot hart én de adembenemende bossen van Nieuw-Zeeland.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >