Goed voornemen: ‘Ik maak geen ontbijt meer voor mijn jongens’

30.12.2022 06:01
kinderen ontbijten beeldscherm

Stoppen met roken, beginnen aan een nieuw dieet, dat kennen we nu wel. Maar waar hebben we komend jaar geen trek meer in? “De boys smeren maar lekker zelf hun boterham.”

Josine (42), moeder van Daniel (9) en Adam (5) en ‘boze stiefmoeder’ van Jessie (23) en Liam (19).

“Ik maak geen ontbijt meer voor mijn jongens. Heb je honger, dan maak je zelf maar iets klaar. Het is zo’n heerlijk besluit: nooit meer last van gezeur over beleg.

“Ik heb nooit meer last van gezeur over beleg”

Het was altijd zo’n gedoe: ‘Ik wil maïsbrood’, ‘Ik lust geen brood met pitjes’, ‘Ik wil minder/meer/geen boter’, ‘Ik wil alleen hagelslag met krokodillen erin’, ‘Hij heeft drie krokodillen en ik maar één, blèr, blèr!’ Pfff, ik stop met die marteling.

Lees ook – ‘Mijn peuter kan echt wel zelf z’n ontbijt maken’ >

Ontbijt

De eerste keer dat ik weigerde nog langer ontbijt klaar te maken, nam Daniel alleen een paar slokken drinken – dat moest dan wel weer van mij – en dat was dat. Ik hoef geen volle borden eten meer weg te gooien en bespaar er nog tijd mee ook. We waren zó klaar. De boys vinden het zelf ook helemaal prima.”

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.