In samenwerking met Kek Mama

Lekkere smaak, goed verhaal, deze wijnen wil je drinken

17.12.2021 09:00
biologische wijn

Een betere wereld begint bij jezelf, toch? Nou, schenk dan maar een wijntje in. En kies eens voor een biologische variant. Want dan maak je met elke slok de wereld echt een beetje mooier. Hoe? Dat lees je hier.

Zonder zooi

Of je nou gaat borrelen met de buren, kerst met je schoonfamilie viert of samen met je wederhelft thuis bent: een lekker wijntje gaat er altijd in. Misschien heb je er nooit aan gedacht, maar er zijn ook verrukkelijke biologische wijnen. Het verschil met reguliere wijn is dat deze wijn is gemaakt van biologisch geteelde druiven, zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Maar ook in de wijnkelder worden er geen chemische toevoegingen zoals geur-, kleur- en smaakstoffen gebruikt.
 

Beter voor de beestjes 

Wijnen van de Nederlandse biowijn-pionier Derrick Neleman hebben allemaal een goed verhaal. Gecontroleerd biologisch, zonder bestrijdingsmiddelen en toevoegingen, CO2-neutraal en vegan friendly omdat ze alleen klaren met plantaardige eiwitten. Bij andere wijnen gebeurt dat eigenlijk altijd met dierlijke producten zoals gelatine.
 

Tot in de bodem

Bij Neleman gaan ze nog een stapje verder. Wijn is een natuurproduct en om lekkere wijn te kunnen blijven maken, is het zaak goed voor de natuur te zorgen – en eigenlijk de natuur zoveel mogelijk z’n gang te laten gaan. Dan ontstaat er vanzelf een goed werkend ecosysteem, waarin het zowel boven als onder de grond bruist. Van zoemende bijen in de wijngaard tot wormen, insecten, schimmels en gisten in de grond. Die voeden de bodem waarop de druiven groeien. En dat proef je. Want biologische druiven zijn krachtpatsers die de wijn een uitgebalanceerde volle smaak met mooie zuren geven.
 

Zonder twijfel

Wit, rood, rosé en mousserend, van lichtfruitig wit tot bruisend tot krachtig rood: de biologische wijnen van Neleman zijn kwalitatief hoogstaand en betaalbaar. Weet je nog niet welke wijn je komende kerst wil schenken? Wat is nou lekker bij welk gerecht en hoe maak je de beste keuze voor wijn die bij jouw smaak past? Bij Neleman kun je nu een persoonlijk wijnadvies krijgen op basis van jouw menu. En wil je op een laagdrempelige manier meer leren over (biologische) wijn, bekijk dan Neleman Academy. Goed voor jou, voor je gezelschap en ook een beetje voor de wereld.

Neleman Navarra Merlot & Neleman Navarra Chardonnay