‘Kletsen met Justin Timberlake, dat vergeet je nooit meer’

15.08.2022 06:11
Mandy Gruijters WOW! portret Beeld: Nine IJff

Mandy Gruijters (41, getrouwd en moeder van zoontje Daaf van 1,5 jaar) zat in de meidenband WOW! die in 1997 hits scoorde met Keer op Keer en Zomer.

“Zingen is nog steeds een uitlaatklep voor mij. In het dagelijks leven hoef ik niet zo nodig op te vallen, maar op het podium hou ik juist wel van aandacht. Momenteel is het wat rustiger met optreden en zing ik vooral als hobby, maar ik heb jarenlang veel in coverbands opgetreden en vind het fantastisch om mensen blij te maken met muziek.

Audities

Er stond destijds een advertentie in de Hitkrant dat er audities werden gehouden voor een meidenband. Hoewel ik nooit zangles had gehad, leek het mij wel wat. Met vier andere meiden bleef ik over. We scoorden een paar hits en toen brak de gekte los.

“We kwamen backstage de Backstreet Boys en NSYNC tegen, bands waar we zelf fan van waren”

We mochten met WOW! in de Kuip optreden en kwamen backstage de Backstreet Boys en NSYNC tegen, bands waar we zelf fan van waren. We keken onze ogen uit. Kletsen met Justin Timberlake, dat vergeet je nooit meer. Net als jezelf op TMF of The Box zien, dan was ik zo trots.

We kregen volop fanmail en bij de Free Record Shop stond een dikke rij toen we onze single aan het signeren waren. Maar we zijn ook weleens op een studentenfeest bekogeld met bier, dat was minder fijn.

Lees ook – Muziekles voor kinderen: dit wil je erover weten >

De keerzijde van showbizz

Op den duur was de koek op. En toen merkte ik ook meteen de keerzijde van de showbizz: op het moment dat je even geen hit hebt, ben je ook zo weer vergeten. Als overmoedig jonkie was ik na de havo gestopt met school omdat ik dacht dat ik een beroemde zangeres zou worden. Toen dat tegenviel, ben ik als tandartsassistente gaan werken naast het zingen in coverbands. Ook heb ik de studie toegepaste psychologie afgerond.

Mandy Gruijters WOW! portret

Herinneringen

Met de meiden uit de groep heb ik nog steeds contact via social media. Twaalf jaar geleden zagen we elkaar voor het laatst, helaas vanwege een droevige aanleiding. Bandlid Joëlle was omgekomen bij een vliegramp, we troffen elkaar op haar begrafenis.

“Later zal ik mijn zoontje op YouTube videoclips van WOW! laten zien”

Als we elkaar spreken voelt altijd vertrouwd en de mooie herinneringen pakken ze ons niet meer af. Ik heb een zak met fanmail bewaard, ook zal ik mijn zoontje later op YouTube videoclips van WOW! laten zien. Ik ben benieuwd of hij muzikaal is. Zijn vader is drummer, dus wie weet.”

Dit portret staat in Kek Mama 07-2022.

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.