kledingkast-kind-opruimen-handig

Neemt het uitmesten van de kledingkast van je kind zeeën van tijd in beslag? Geen nood: professional organizer Martine Heeremans heeft een paar handige tips.

Altijd lekker om een beetje grip op de chaos krijgen.
 

 

1. Plan een opruimperiode in


Minimaal één, maar het liefst twee keer per jaar. Zo maak je na de winter in de kast gemakkelijk plaats voor dat fleurige zomerspul en liggen de wollen truien (die na een paar maanden toch al te klein zijn) niet een heel seizoen stof te happen.
 

 

2. Plank voor plank


Knalt de kast van je kind zowat uit elkaar en zie je door de bomen het bos niet meer? Scan de kleding dan plank voor plank en trek er meer dan een dag voor uit, misschien een half uurtje per dag. Hierdoor schep je een beetje rust in je hoofd. En dat kan je wel gebruiken tijdens zo'n helse klus.
 

 

3. Stel 'de drie vragen'


De eerste: past je kind het nog? De kans is groot dat het antwoord 'nee' is, dus dan hup: weg ermee. Past-ie het wel, dan vraag je jezelf af: vind ík het nog leuk? Nee? Gooi maar weg. Ja? Ga verder naar vraag drie: vindt je kind het nog leuk? Ook een belangrijke, want van een ontevreden peuter wordt niemand vrolijk. Conclusie: als je op alle vragen 'ja' hebt geantwoord, mag het kledingstuk terug de kast in.
 

 

4. Genoeg is genoeg


Fijn hoor, die drie vuilniszakken met kleding, maar heeft jouw kind echt zes winterjassen en vijf paar regenlaarzen nodig? Nee, dus misschien kan je je buuf/schoonzus/collega er blij mee maken. Of verkoop de boel op een rommelmarkt. Zo verdien je er ook nog wat mee.
 

 

5. Betrek je kind erbij


Maak van het opruimen van de kledingkast van je kind een feestje: nodig papa, oma en de buurvrouw uit, organiseer een modeshow en laat je zoon of dochter in de lolligste setjes door de kamer huppelen. Ondertussen bepaal jij of het item weg kan of mag blijven.

 


6. Hulaaloop

Superhandig: Hulaaloop is een abonnement op duurzame kinderkleding tot en met maat 92, waarbij je de kleding steeds kunt inwisselen voor een maat groter. En alles wordt ook nog gewoon aan huis bezorgd. Meer info? Bekijk de website.

feestkapsels-lang-haar

We snappen dat je tussen die tig kerstactiviteiten door geen zin hebt in ingewikkeld gedoe met je haar. En al lijken deze kapsels lastig, na een paar keer oefenen ben je zo klaar.

Koninklijke knot

 

Met een Franse twist

 

Visgraat, maar dan anders

 

Ziet er ingewikkelder uit dan het is

 

Lekker vlechten

 

De simpele versie

 

Een 'messy' knot die wél blijft zitten

 

Heb je even?

 

Kost je slechts twee minuten

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Beeld: youtube/@kayleymelissa
Beeld: youtube/@kayleymelissa

Van een korte kuif tot krullen zonder krultang: Kek Mama helpt jou de feestdagen door.

1. Net een bruidje


Wil je er deze feestdagen spetterend uitzien? Check dan deze video van de Belgische Silke. Zij werkt regelmatig als kapster op feesten en bruiloften, dus ze weet als geen ander hoe je de blits kunt maken met je haar. In deze video legt ze stap voor stap uit hoe je te werk moet gaan. 
 
 

2. Zo gepiept

Linda Harmsen heeft superlange lokken en kan daar heel wat mee, zoals ze in deze video laat zien. Laat je inspireren door één van deze vijf kapsels: bij de kerstdis denkt je familie dat je er uren aan hebt zitten zwoegen, maar in werkelijkheid ben je een paar minuutjes bezig geweest. 

 

3. Van knot tot krul

De Amerikaanse Kayley laat in deze video zien hoe je zeven verschillende mooie feestkapsels maakt. Ze gebruikt slechts een paar speldjes en - heel slim - wat goedkope kerstversieringen en haar handen doen de rest. Oké, het vergt waarschijnlijk even wat oefening, maar dan heb je wel wat. 

 

Lees ook:
5x toffe feestkapsels voor lang haar > 

 

4. Krultang in de aanslag

Haarstylist Kayley Melissa creëert drie geweldige feestkapsels. Van krullen met het oude Hollywoodgevoel tot het opsteken van kort haar. Voor de coupes gebruikt ze veel verschillende krultangen, maar dat is nergens voor nodig. Met wat haarspeldjes en je eigen krultang zijn deze looks veel makkelijker dan het lijkt.

 

5. Warrige kuif

Martine van LifeLiveGorgeous laat in deze video zien hoe ze haar warrige kuif voor elkaar krijgt. Superhandig, want er komt geen krultang of föhn aan te pas. Dit feestkapsel kun je makkelijk maken, zelfs met rondrennende kinderen om je heen. Alles wat je nodig hebt is wat haarspray en speldjes.

 

6. Pixie haarstijl

Is jouw haar te kort om te krullen of zelfs een kleine vlecht te maken? Deze korte haarstijl is echt heel makkelijk. Lyndsay tovert haar normale coupe om tot een feestkapsel met een toffe haarband. Kost je maar vijf minuten, kun je daarna weer verder met de voorbereidingen voor oud en nieuw.

 

7. Krullen zonder krultang

Het is mogelijk om je haar te krullen zonder krultang, bewijst Janice. Haar nat maken, verzorgende olie erin, vlechten en dan gaan slapen. In het filmpje is te zien dat ze wakker wordt met een prachtige bos. Ook leuk voor andere gelegenheden.

 

8. Als je het echt niet meer weet

Weinig feestkapsels voor kort haar? Milabu laat tien alternatieven zien in een kwartier. Deze haarstijlen maken een outfit helemaal af. Je familie denkt vast dat je uren met je haar bezig bent geweest, maar sommige kapsels zijn in een paar minuten te maken. 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >