‘Kinderen krijgen was voor mij de ultieme carrièreboost’

02.09.2022 08:51
moeder viral zin cv werk Beeld: Getty Images

Stressvolle situaties en drukke planningen, daar liggen deze moeders niet wakker van. Sterker nog: sinds ze moeder zijn gaat het alleen maar beter met hun carrière.

Eva (37), projectmanager, moeder van Mirthe (7) en Fiene (5).

“O, wat was ik een fladderaar vroeger. Echt geconcentreerd ergens mee bezig zijn kon ik nauwelijks. Werk was voor mij simpelweg niet zo belangrijk. Veel liever klapte ik halverwege de middag mijn laptop dicht om af te taaien naar café of terras. Dat doet je loopbaan geen goed.

Sinds de geboorte van mijn kinderen denk ik daar heel anders over. Nu weet ik waar ik het voor doe en ben ik veel serieuzer geworden. Ik wil geld verdienen zodat ze niets tekortkomen. Dat maakt me zoveel meer gedreven. Dus de grap is: sinds ik moeder ben maak ik promotie na promotie. Niks einde loopbaan, voor mij was kinderen krijgen de ultieme carrièreboost.”

Stressvolle situaties

Caroline (40), purser, moeder van Mees (5) en Anna (1)

“Een omgevallen drinkbeker in het vliegtuig, een boze passagier achterin, volle bagagebakken terwijl nog niet alle koffers zijn opgeborgen, de veiligheidsinstructie die nog moet, en het bericht van de piloot dat we over een paar minuten toch echt gaan vertrekken.

Je zou van minder in de stress schieten. Ik niet hoor! Sinds ik moeder ben gaat sowieso niets meer zoals ik van tevoren denk dat het zal gaan. Thuis zijn er altijd omgevallen drinkbekers en boze passagiers vlak voor vertrek, dus ik ben niet meer zo snel onder de indruk als dingen misgaan of allemaal tegelijk komen. En ook niet van situaties die veel aandacht vragen. Gewoon snel schakelen en mezelf in twintig stukjes verdelen. Precies zoals ik het thuis ook doe.”

Lees ook – ‘Waarom kinderen krijgen juist wél goed is voor je carrière’ >

Eerst doen, dan denken

Liselotte (40), ondernemer, moeder van Robin (4) en Mia (1).

“Heerlijk, die onbevangenheid van kinderen. Eerst doen, dan denken. Alles uitproberen en maar zien waar het schip strandt. Als mijn oudste dochter over een paaltje wil springen, dan doet ze dat, ook als ik zeg dat ze zal vallen. Meestal valt ze niet. Of wel, maar dan is een kus gauw gegeven en een pleister snel geplakt. Dat zette me aan het denken; was het niet doodzonde dat ik zelf alles zo serieus nam?

Ik realiseerde me dat ik in mijn werk het liefst ieder risico afdekte. Op zich verstandig natuurlijk, maar sloeg ik er niet in door? En wat zou ik willen doen als ik alles zou durven? Het antwoord kwam al snel en uiteindelijk wist ik het ook echt na te jagen.

Nu ben ik de trotse eigenaar van mijn eigen huidkliniek in Amsterdam. Een droom. En een enorme sprong. Maar net als mijn dochter: ik ben niet gevallen.”

Dit artikel staat in Kek Mama 08-2022.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.