5x Het leukste speelgoed om mee te nemen in het vliegtuig

13.07.2022 09:48
tips-peuter-bezighouden-in-vliegtuig

Op vliegreis gaan met een (of meerdere) kleine kinderen kan een flinke uitdaging zijn. Je goed voorbereiden is het halve werk, dus zorg dat je je handbagage vol stopt met vermaak. Welke items onmisbaar zijn? Wij zochten het voor je uit.

1. tablet

Een tablet is onmisbaar als je met kinderen in het vliegtuig stapt. Een telefoon is natuurlijk een goede vervanger, maar zo’n groot scherm is toch net even fijner. Zorg dat de batterij helemaal opgeladen is én dat je een oplader bij je hebt. Tips: download van tevoren nieuwe apps om te ontdekken voor je kleintje, zet leuke video’s klaar en neem een koptelefoon mee zodat ze ongestoord dezelfde filmpjes op repeat kunnen kijken zonder dat je buurtjes er gek van worden.

2. knutselspullen

En dan natuurlijk niet potjes glitters, klei en je hele pakket om gipsbeeldjes te maken, maar de simpele dingen die op het uitklaptafeltje van je vliegtuigstoel passen. Denk aan kleur- en stickerboeken, potloden of vouwpapiertjes. Ook leuk: laat je kindje iets knutselen of tekenen voor de stewardess, de pilote of die lieve meneer op de rij voor jullie.

3. (voor)leesboekjes

Neem bijvoorbeeld een boekje mee met vakantieverhalen, om alvast in de stemming te komen. Leest je kind al zelf? Zorg dan dat je het nieuwste deel van die ene superleuke serie bij je hebt en je hebt de hele vlucht geen kind meer aan ze! Ook leuk: puzzelboekjes. Die heb je voor elke leeftijd: leuk en uitdagend!

4. reisspelletjes

Van veel favoriete spellen zijn ook reisversies te koop. Perfect voor in het vliegtuig én op je vakantiebestemming zelf. Ook kaartspelletjes zijn natuurlijk ideaal om mee te nemen. Daag elkaar uit of maak er een heel toernooi van door af en toe van stoel te wisselen, dan heb je uren plezier.

5. raamstickers

Zet je kind in de stoel aan het raampje en neem raamstickers mee (let wel op dat de stickers makkelijk te verwijderen zijn). Zo kunnen ze een eigen wereld creëren met de wolken op de achtergrond. Prachtig toch?

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kek Mama (@kekmamamagazine)