Kerstdiner op school: ‘Eenmaal aangekomen, was alles totaal ingezakt en de keuken finaal ontploft’

16.12.2023 05:07
Beeld: Getty Images

December één groot feest? Zeker, al slaan we sommige evenementen met liefde even over.

Stef (44): “Het schijnt dat een vader van school ooit zo gek was geworden van alle verplichte hapjes die gemaakt moesten worden dat hij besloot het anders aan te pakken en zijn zoon Sem (8) een airfryer en twee zakken borrelhappen mee te geven als bijdrage. Het verhaal is episch, elk jaar in december krijgen we het weer te horen. Jammer alleen dat dit nooit traditie is geworden, want man, wat scheelt dat veel gedoe, zeg.”

Je zult zien hoe leuk

Mischa (42): “Voor Storms eerste kerstdiner op school, toen hij 4 was, had ik hem ervan overtuigd verkleed te gaan als kerstman, hoe leuk was dat?

Bleek dat hij de enige was in een opzichtige outfit. De rest van de klas was netjes gekleed met stikje, gilet, overhemd, nette jurkjes, noem maar op. Daarbij was de kerstmanmuts niet helemaal in vorm en dachten zijn klasgenoten dat hij als kabouter verkleed was!

“Bleek dat hij de enige was in een opzichtige outfit”

Storm was natuurlijk boos, en het jaar erop zat hij keurig in gilet aan tafel. Ik had als moeder geen idee hoe het er op school aan toe ging en wat precies de bedoeling was. Inmiddels weet ik wel beter.”

Lees ook – Eerste kerstdiner op school: ‘Een halfuur later belde zijn juf’ >

De bal des onheils

Eva (35): “De ouders moeten altijd iets maken voor het kerstdiner op school. De kinderen pakken een bal uit de boom, daarop staat wat de ouders moeten maken.

In Bobs (5) klas kreeg ik de opdracht voor rauwkost, dus had ik op Pinterest een leuke kerstboom van komkommer­schijfjes gezien. Leek me te doen, ik zou weleens even laten zien hoe je simpel eten mooi kan presenteren. Eenmaal op school aangekomen, was de boom totaal ingezakt.

“Ik zou weleens even laten zien hoe je simpel eten mooi kan presenteren”

Mijn andere zoon Koen (9) had tegen juf opgeschept dat ik de lekkerste wafels kon bakken, dus die moest ik in alle drukte ook nog even maken. De keuken finaal ontploft. Het erge: de kinderen vonden mijn wafels niet lekker en hadden toch liever voorverpakte wafels uit de supermarkt – dus al mijn wafels waren overgebleven. Een ingezakte kerstboom en een stapel wafels: dat was het resultaat van mijn inzet.

Het jaar daarop had mijn man een verrassing voor me: hij had meteen de bal gepakt waarop ‘ketchup en mayo’ stond. Lekker makkelijk haha!”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.