Jongensmoeder spreekt zich uit: ‘Mensen hadden medelijden, omdat ik een derde zoon kreeg’

20.06.2022 13:53
jongensmoeder meisjesmoeder ben gewoon moeder Beeld: Getty Images
Teleurgestelde blikken, vreemde opmerkingen, vooroordelen: Hampton Williams Hofer maakte het allemaal mee toen ze zwanger was van een derde zoon. Want, vroegen mensen zich af: had ze niet liever een meisje gehad? In een blog maakt ze korte metten met dit gedrag.

Het moet maar eens afgelopen zijn, vindt ze.

Derde zoon

Hampton en haar partner waren dolblij toen ze hoorden dat ze weer een zoon kregen. In tegenstelling tot anderen, die ervan uitgingen dat ze na twee zoons liever een meisje hadden gehad. “Tijdens deze blijdschap was ik mezelf al aan het voorbereiden op de opmerkingen van buitenaf.” En die kreeg ze inderdaad. “Iedereen vond er wat van: het zou een hele prestatie zijn om drie jongens op te voeden, we konden in elk geval kleding hergebruiken, en we kregen zelfs de tip om nog eens naar de verloskundige te bellen, omdat de geslachtsbepaling soms niet klopt.”

Medelijden

Op een gegeven moment keek Hampton vanwege de opmerkingen zelfs op tegen bezoekjes aan de supermarkt en speeltuinen. “Mensen keken naar mijn twee zoons, vervolgens naar mijn buik en vroegen dan: ‘Nog een zoon?’ Als ik dan knikte en glimlachte, straalden ze meteen medelijden uit. Een vrouw condoleerde me zelfs.” De jongensmoeder wist nooit hoe ze moest reageren, dus deelt ze de boodschap nu in haar blog: “Laat je geluk nooit beïnvloeden door de mening van anderen. […] En voor degenen die medelijden met me hadden? Ik heb medelijden met jullie.” Tegen haar derde zoon zegt Hampton: “Ik zou willen dat de hele wereld je kende zoals ik dat doe. Je bent geliefd, tot alles in staat en zult geweldige dingen doen. En het allerbeste: je bent van mij.”

Lees ook: Tessa: ‘Kan iedereen kappen met zeggen dat een zoon én een dochter een koningskoppel is?’

Bron: Scary Mommy

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.