Interview Bobbi Eden: ‘Mark en ik zijn vanaf nul begonnen toen we elkaar vonden’

06.06.2017 10:06
Bobbi Eden interview

Bobbi Eden (37) dacht dat ze een relaxte moeder zou zijn, maar is net zo spastisch en overbezorgd als haar oudste zus. “Volgens mijn neefjes ben ik zelfs nog erger.”

Bobbi: “Schattie, is het nou acht jaar geleden dat wij elkaar…”
Mark: “Dat wij elkaar wat?” Hij grinnikt. Bobbi zucht.
Mark: “Ja schat, het is acht jaar geleden.”
Bobbi: “Acht jaar geleden dus. Onze eerste date was in de sauna. Mark was bloednerveus en vooruit, ik ook een beetje. Je gaat ook weer niet naar de sauna met je volle make-up en gezelligheid op. Ik denk dat het een test was. Ik wilde er denk ik zeker van zijn: als hij me zo oké vindt, zit het goed.”

 

Ontmoeting via Hyves

De twee ontmoetten elkaar via Hyves. Eerst dacht Mark nog dat hij een uitnodiging kreeg van een of ander fake profiel. ‘Mooie ogen’, had ze geschreven. ‘Ja hoor, slijmbal’, schreef hij terug. Maar ze raakten toch aan de chat. Ze stapten over op msn, zagen elkaar af en toe via de cam en wisselden wat fotootjes uit. “Dus toen we elkaar in die sauna zagen, voelde het al vertrouwd”, vertelt Bobbi op de bank in haar huiskamer in Wateringen. De openslaande  deuren naar de tuin staan op een kiertje, een frisse bries komt de kamer binnen, maar koud heeft ze nooit meer na haar bevalling. (“Gek word ik van die opvliegers.”) Ze kijkt naar Mark, die in de keuken zit en zich ontfermt over hun grote trots: Brandon van zes maanden. Beetje gek doen, flesje geven, knuffelen.

 

Bepaalde verwachtingen van mannen

“Het klinkt misschien cliché, maar met hem voelde het echt als thuiskomen.” Slechts één serieuze relatie had ze voor Mark. Altijd had ze te kampen met bepaalde verwachtingen, van mannen. Ze spreken af met Bobbi, terwijl ja, eigenlijk heet ze gewoon Priscilla. Zus Jacqueline zei: “Ik ken Bobbi helemaal niet. Sterker nog, ik sta heel ver van haar af. Maar Priscilla is mijn beste vriendin.” Volgens haar zijn Mark en Bobbi – laten we toch maar Bobbi zeggen – een goed team. Ze vullen elkaar aan. Bobbi lacht: “Nou ja, misschien vult hij mij alleen maar aan hoor. Los van dat ik ontzettend blij ben met zijn verschijning, is hij heel zorgzaam. Hij kan rustig zijn, maar af en toe ook heerlijk uit de band springen. Romantisch, dat is hij ook.”

 

Drie keer trouwen met elkaar

Voorbeeld: het stel trouwde al drie keer, een beetje zoals ze in soaps doen. Twee keer in dezelfde chapel in Las Vegas, de derde keer in Nederland. Toen gaven ze ook een feest voor vrienden en familie. “We vinden het mooi om onze geloften te blijven herhalen”, vertelt ze. “We zijn allebei vanaf nul begonnen toen we elkaar acht jaar geleden vonden. We zijn ervoor gegaan, hebben alles samen opgebouwd. Trouwen is een goede reminder voor de liefde die je samen hebt. Je staat weer even stil bij dat je elkaar trouw belooft.”

 

We lachen veel weg

Ze leven graag alsof elke dag hun laatste dag is. Ze reizen veel, zijn nog altijd verliefd en hebben een fijn leven. Heftige dingen moeten ze nog meemaken. “Nou…” zegt Mark. “Die ene keer dat die kroket opensprong in de frituurpan was wel heftig.” Bobbi rolt lachend met haar ogen. “Hier moet ík nou mee dealen hè, de hele dag.” Humor is de brandstof van hun relatie. “We lachen veel weg, denk ik. Zo doen we dat gewoon. Ik heb genoeg meegemaakt in mijn jeugd en ben niet zo gauw meer onder de indruk.”

Lees het hele interview met Bobbi in Kek Mama 06-2017. Hier kun je ‘m online bestellen.

 

 

Bekijk nu ons Slaapkamerstress-filmpje. Wij vinden ‘m hilarisch.