Bobbi Eden interview

Bobbi Eden (37) dacht dat ze een relaxte moeder zou zijn, maar is net zo spastisch en overbezorgd als haar oudste zus. "Volgens mijn neefjes ben ik zelfs nog erger."

Bobbi: “Schattie, is het nou acht jaar geleden dat wij elkaar…”
Mark: “Dat wij elkaar wat?” Hij grinnikt. Bobbi zucht.
Mark: “Ja schat, het is acht jaar geleden.”
Bobbi: “Acht jaar geleden dus. Onze eerste date was in de sauna. Mark was bloednerveus en vooruit, ik ook een beetje. Je gaat ook weer niet naar de sauna met je volle make-up en gezelligheid op. Ik denk dat het een test was. Ik wilde er denk ik zeker van zijn: als hij me zo oké vindt, zit het goed.”

 

Ontmoeting via Hyves

De twee ontmoetten elkaar via Hyves. Eerst dacht Mark nog dat hij een uitnodiging kreeg van een of ander fake profiel. ‘Mooie ogen’, had ze geschreven. ‘Ja hoor, slijmbal’, schreef hij terug. Maar ze raakten toch aan de chat. Ze stapten over op msn, zagen elkaar af en toe via de cam en wisselden wat fotootjes uit. “Dus toen we elkaar in die sauna zagen, voelde het al vertrouwd”, vertelt Bobbi op de bank in haar huiskamer in Wateringen. De openslaande  deuren naar de tuin staan op een kiertje, een frisse bries komt de kamer binnen, maar koud heeft ze nooit meer na haar bevalling. (“Gek word ik van die opvliegers.”) Ze kijkt naar Mark, die in de keuken zit en zich ontfermt over hun grote trots: Brandon van zes maanden. Beetje gek doen, flesje geven, knuffelen.

 

Bepaalde verwachtingen van mannen

“Het klinkt misschien cliché, maar met hem voelde het echt als thuiskomen.” Slechts één serieuze relatie had ze voor Mark. Altijd had ze te kampen met bepaalde verwachtingen, van mannen. Ze spreken af met Bobbi, terwijl ja, eigenlijk heet ze gewoon Priscilla. Zus Jacqueline zei: “Ik ken Bobbi helemaal niet. Sterker nog, ik sta heel ver van haar af. Maar Priscilla is mijn beste vriendin.” Volgens haar zijn Mark en Bobbi – laten we toch maar Bobbi zeggen – een goed team. Ze vullen elkaar aan. Bobbi lacht: “Nou ja, misschien vult hij mij alleen maar aan hoor. Los van dat ik ontzettend blij ben met zijn verschijning, is hij heel zorgzaam. Hij kan rustig zijn, maar af en toe ook heerlijk uit de band springen. Romantisch, dat is hij ook.”

 

Drie keer trouwen met elkaar

Voorbeeld: het stel trouwde al drie keer, een beetje zoals ze in soaps doen. Twee keer in dezelfde chapel in Las Vegas, de derde keer in Nederland. Toen gaven ze ook een feest voor vrienden en familie. “We vinden het mooi om onze geloften te blijven herhalen”, vertelt ze. “We zijn allebei vanaf nul begonnen toen we elkaar acht jaar geleden vonden. We zijn ervoor gegaan, hebben alles samen opgebouwd. Trouwen is een goede reminder voor de liefde die je samen hebt. Je staat weer even stil bij dat je elkaar trouw belooft.”

 

We lachen veel weg

Ze leven graag alsof elke dag hun laatste dag is. Ze reizen veel, zijn nog altijd verliefd en hebben een fijn leven. Heftige dingen moeten ze nog meemaken. “Nou…” zegt Mark. “Die ene keer dat die kroket opensprong in de frituurpan was wel heftig.” Bobbi rolt lachend met haar ogen. “Hier moet ík nou mee dealen hè, de hele dag.” Humor is de brandstof van hun relatie. “We lachen veel weg, denk ik. Zo doen we dat gewoon. Ik heb genoeg meegemaakt in mijn jeugd en ben niet zo gauw meer onder de indruk.”

Lees het hele interview met Bobbi in Kek Mama 06-2017. Hier kun je 'm online bestellen.

 

 

Bekijk nu ons Slaapkamerstress-filmpje. Wij vinden ‘m hilarisch.

 


 

 

Het tijdschrift Flow bestaat tien jaar en viert dat met De Grote Vertraag-campagne: een actie die ervoor zorgt dat iedereen af en toe heerlijk offline (en onbereikbaar) kan zijn.

Want om écht te kunnen vertragen, is dat hard nodig.

 

Lees ook
6x heerlijke wellness hotels >

 

#flowsocialooo

Daarom komt Flow met de Social Out of Office (Social OOO): grappige gifjes, ontworpen samen met illustrator Penelope Dullaghan, die duidelijk maken dat je even offline bent. Ze zijn te gebruiken op alle social media, omdat ze automatisch gekoppeld zijn met Giphy: supermakkelijk te vinden, te plaatsen óf te versturen, dus. Het enige wat je hoeft te doen is te zoeken op #flowsocialooo, jouw telefoon, tablet of computer doet de rest. Oh, en een extra uitleg vind je hier.

 

Alvast zien welke gifjes je kunt gebruiken? Alsjeblieft.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
Kim Pieters

Kim Pieters (39), actrice en moeder van Jacob (7) en Ebe (4) vond de babytijd van haar jongens pittig. “Nu ze groter worden en we hele gesprekken voeren, vind ik moeder zijn leuker.”

Ze deed een tijdje wat rustiger aan na haar hoofdrol in de serie Julia's Tango en het tv-programma Wie is de Mol?. Kreeg twee zonen en speelde in in kleine theaterproducties. Drie jaar geleden had ze een rol in Meiden van de Herengracht en onlangs in Zomer in Zeeland. Nu staat ze op de planken in de reizende theatervoorstelling Guilty pleasures - onderdeel van de Powervrouwen-reeks van Bos Theaterproducties. “Een lekkere lichte avond met veel meezingliedjes,” zegt Kim, “vol herkenbare situaties. Over schoolpleinmoeders en vriendinnen op een paaldanscursus. Na afloop van de voorstelling bouwen we een feestje in de foyer, waar we nog even doorgaan.” Guilty pleasures zijn er namelijk om gevierd te worden, vindt ze.

“Waarom zou je je schamen voor wat je leuk vindt? Ik hou er wel van, een tacky randje. Dansen op de Backstreet Boys, Rick Astley en John Denver.” Ze schaamt zich hoe dan ook niet snel. “Ook niet nu ik opeens moet zingen op het podium. Schijt, denk ik dan. Ik ben niet de beste zangeres, maar ik vind het gewoon leuk om te doen.”
 

Schuldgevoel

Deze generatie worstelt met schuldgevoel, vindt Kim. In Guilty pleasures zit een diepere laag over de verplichtingen die schudgevoelens met zich meebrengen. “We zijn zó bezig met wat anderen van ons denken. Dat draagt niet bij aan een positief zelfbeeld. Jammer vind ik dat. Nu ik ouder word, maak ik me gelukkig minder druk om wat de buitenwereld denkt en vertoon ik minder sociaal wenselijk gedrag.

Ik heb een vriendin die elke keer als we elkaar zagen cadeautjes meenam voor mijn kinderen. Superlief, maar daardoor kreeg ik het gevoel dat ik dat terug moest doen. Voor mijn gevoel schiep het een verplichting, terwijl het voor mij helemaal niet draait om materie. Ik ben liever attent met aandacht. Ik waardeer het enorm als ik díe terugkrijg van vriendinnen. Een belletje om te vragen hoe een auditie ging, bijvoorbeeld. Ik heb ook een vriendin die structureel elke verjaardag vergeet, maar wel altijd voor me klaarstaat. Dáár gaat het voor mij om.
 

Lees ook
Jan legt het nog een keer uit: schuldgevoel >

 

Cadeautjes

Al die gedragscodes en verplichtingen; ik durf me er nu steeds meer tegen uit te spreken. Soms best eng om te doen, maar ik merk dat anderen dat waarderen. Op het schoolplein van de kinderen had ik het onlangs met een paar moeders over cadeautjes voor een kinderverjaardag. Vroeger kreeg ik gewoon vijf gulden van mijn ouders, en daar moest ik het dan voor regelen.

Als je nu kijkt naar de bedragen... Ik vind vijftien euro voor een partijtje best veel; als we allemaal een tientje inleggen, kopen we met z’n tienen één mooi voetbalpak en is dat kind dolgelukkig. Toen Jacob drie jaar geleden net op school zat, ging ik daar nog wel in mee. Dacht: o, dat hoort dus blijkbaar zo. Net als die klassenapps die maar doorgaan. Nu zet ik die gewoon op stil. Ik laat me niet meer gek maken. Al scheelt het dat ik niet zoveel op het schoolplein sta, omdat mijn vriend Peter de jongens meestal wegbrengt, op weg naar zijn werk.”
 

Betrokkenheid

Natuurlijk draagt Kim wel haar steentje bij als hulpmoeder: “Luizenpluizen bijvoorbeeld. Of de klas versieren met sinterklaas en vlak voor de vakantie speelgoed schoonmaken. Als ik drie keer per jaar iets doe op school, vind ik dat echt zat. Ik vind het prima om te helpen, maar doe het vooral uit gevoel van betrokkenheid met mijn kinderen.”
 

Het hele interview staat in Kek Mama 10-2018.

 

 

 


Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >