Bobbi Eden interview

Bobbi Eden (37) dacht dat ze een relaxte moeder zou zijn, maar is net zo spastisch en overbezorgd als haar oudste zus. "Volgens mijn neefjes ben ik zelfs nog erger."

Bobbi: “Schattie, is het nou acht jaar geleden dat wij elkaar…”
Mark: “Dat wij elkaar wat?” Hij grinnikt. Bobbi zucht.
Mark: “Ja schat, het is acht jaar geleden.”
Bobbi: “Acht jaar geleden dus. Onze eerste date was in de sauna. Mark was bloednerveus en vooruit, ik ook een beetje. Je gaat ook weer niet naar de sauna met je volle make-up en gezelligheid op. Ik denk dat het een test was. Ik wilde er denk ik zeker van zijn: als hij me zo oké vindt, zit het goed.”

 

Ontmoeting via Hyves

De twee ontmoetten elkaar via Hyves. Eerst dacht Mark nog dat hij een uitnodiging kreeg van een of ander fake profiel. ‘Mooie ogen’, had ze geschreven. ‘Ja hoor, slijmbal’, schreef hij terug. Maar ze raakten toch aan de chat. Ze stapten over op msn, zagen elkaar af en toe via de cam en wisselden wat fotootjes uit. “Dus toen we elkaar in die sauna zagen, voelde het al vertrouwd”, vertelt Bobbi op de bank in haar huiskamer in Wateringen. De openslaande  deuren naar de tuin staan op een kiertje, een frisse bries komt de kamer binnen, maar koud heeft ze nooit meer na haar bevalling. (“Gek word ik van die opvliegers.”) Ze kijkt naar Mark, die in de keuken zit en zich ontfermt over hun grote trots: Brandon van zes maanden. Beetje gek doen, flesje geven, knuffelen.

 

Bepaalde verwachtingen van mannen

“Het klinkt misschien cliché, maar met hem voelde het echt als thuiskomen.” Slechts één serieuze relatie had ze voor Mark. Altijd had ze te kampen met bepaalde verwachtingen, van mannen. Ze spreken af met Bobbi, terwijl ja, eigenlijk heet ze gewoon Priscilla. Zus Jacqueline zei: “Ik ken Bobbi helemaal niet. Sterker nog, ik sta heel ver van haar af. Maar Priscilla is mijn beste vriendin.” Volgens haar zijn Mark en Bobbi – laten we toch maar Bobbi zeggen – een goed team. Ze vullen elkaar aan. Bobbi lacht: “Nou ja, misschien vult hij mij alleen maar aan hoor. Los van dat ik ontzettend blij ben met zijn verschijning, is hij heel zorgzaam. Hij kan rustig zijn, maar af en toe ook heerlijk uit de band springen. Romantisch, dat is hij ook.”

 

Drie keer trouwen met elkaar

Voorbeeld: het stel trouwde al drie keer, een beetje zoals ze in soaps doen. Twee keer in dezelfde chapel in Las Vegas, de derde keer in Nederland. Toen gaven ze ook een feest voor vrienden en familie. “We vinden het mooi om onze geloften te blijven herhalen”, vertelt ze. “We zijn allebei vanaf nul begonnen toen we elkaar acht jaar geleden vonden. We zijn ervoor gegaan, hebben alles samen opgebouwd. Trouwen is een goede reminder voor de liefde die je samen hebt. Je staat weer even stil bij dat je elkaar trouw belooft.”

 

We lachen veel weg

Ze leven graag alsof elke dag hun laatste dag is. Ze reizen veel, zijn nog altijd verliefd en hebben een fijn leven. Heftige dingen moeten ze nog meemaken. “Nou…” zegt Mark. “Die ene keer dat die kroket opensprong in de frituurpan was wel heftig.” Bobbi rolt lachend met haar ogen. “Hier moet ík nou mee dealen hè, de hele dag.” Humor is de brandstof van hun relatie. “We lachen veel weg, denk ik. Zo doen we dat gewoon. Ik heb genoeg meegemaakt in mijn jeugd en ben niet zo gauw meer onder de indruk.”

Lees het hele interview met Bobbi in Kek Mama 06-2017. Hier kun je 'm online bestellen.

 

 

Bekijk nu ons Slaapkamerstress-filmpje. Wij vinden ‘m hilarisch.

 

 

 

BN'er-moeders op Instagram

Van weekendboodschappen tot aan huiswerk: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Kusje

 

Zò trots en zò gek op dit heerlijke jochie, #LUX ❤️

Een bericht gedeeld door Bettina Holwerda (@bettina_holwerda) op


Lievelingsplek

 

Mijn lievelingsplekje. #brabant #mijnthuis #familie #❤️

Een bericht gedeeld door Vivian Reijs - VIVONLINE (@vivianreijs_vivonline) op


Hard aan het werk

 

Hier wordt een boekbespreking voorbereid. #lampje

Een bericht gedeeld door Georgina Verbaan (@gverbaan) op


Zou het genoeg zijn?

 

Lees ook
Boodschappen doen met drie kinderen: zo doe je dat in 15 minuten >


'Spontane foto'

 

Zie hier het resultaat van het maken van een ‘spontane foto’ 😂❤️

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op


Wijze woorden

 

✨door Rupi Kaur via @mothermusemag

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op


Prachtige foto

 

 

 


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

harde werker en moeder
Beeld: Pexels

Als advocaat staat blogger Candace Alnaji vrouwen bij die gediscrimineerd worden op de arbeidsmarkt omdat ze zwanger zijn of kinderen hebben. ‘Hun kansen worden ontnomen omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen.’

‘Maar je kunt heel goed én een harde werker én moeder zijn’, schrijft ze op Scary Mommy.
 

Identiteit

Candace las een essay van een zwangere vrouw, waarin zij uitlegde dat zij zichzelf geen ‘moeder’ zou gaan noemen. De reden: ze wilde niet dat haar identiteit als moeder de rest van haar leven zou overschaduwen. ‘Inmiddels heeft ze een baby en beschrijft ze zichzelf in haar blogs nog steeds niet als moeder’, zegt Candace. ‘Daar is niets mis mee - iedereen moet zichzelf op zijn eigen manier uiten. Maar als ik een blog schrijf, zal ik mezelf altijd moeder noemen.’

 

Lees ook:
'Het moederschap staat gelijk aan 2,5 fulltime baan' >

 

Discriminatie

Candace is advocaat op het gebied van arbeidsdiscriminatie. ‘Voordat ik kinderen kreeg’, vertelt ze, ‘vertegenwoordigde ik moeders. Zij werden door hun werkgevers gediscrimineerd op basis van hun status als moeder. Ze werden lastig gevallen omdat ze een miskraam hadden of omdat ze leden aan een postnatale depressie.’ Sinds Candace zelf kinderen heeft, kan ze hun pijn en frustratie heel goed voorstellen. ‘Veel moeders worden hun kansen ontnomen – gewoon omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen en vervolgens blijven werken.’
 

‘Moeder én goede werker’

Volgens Candace is het belangrijk om de huidige en toekomstige generatie vrouwen te laten zien dat je heel goed een moeder én iets anders kunt zijn. ‘Het moederschap vormt een heel groot deel van je identiteit’, legt ze uit, ‘maar daarnaast kun je ook een goede werker zijn. We hebben vrouwen nodig die zeggen: ‘Ik ben advocaat en ook een moeder. Ik ben verpleegster en ook een moeder.’ Dus of ik nou tachtig of twaalf uur per week werk, ik zal in mijn blogs altijd schrijven dat ik een advocaat, schrijfster én moeder ben.’


 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >