‘Een relatie is keihard werken. Júist in de tropenjaren’

30.05.2022 09:29
relatie

Tussen de luiers, slapeloze nachten, meetings en andere verplichtingen door ook nog tijd met je partner doorbrengen? Soms lijkt het onbegonnen werk. Komt jullie relatie in de tropenjaren op een laag pitje te staan? We vroegen het op social media.

De reacties lopen uiteen.

Relatie op een laag pitje: ja of nee?

  • Tessa: “Als je het op een laag pitje zet is het een recept voor falen. Een relatie is keihard werken. Juist in de prille jaren na het krijgen van kinderen. Jij en je partner veranderen als persoon. De dynamiek veranderd. Communicatie en tijd voor intimiteit worden nog belangrijkere spelers tussen jullie om de relatie gezond te houden.”
  • Clarinda: “Nee hoor. Zou niet weten waarom! Vind mijn relatie de basis van een gelukkig en rustig thuis voor mijn kinderen, dus ook zeker zo belangrijk. Daar besteed ik graag aandacht aan!”
  • Brigitte: “Alhoewel ik het helemaal eens ben met bovenstaande reacties, merk ik toch dat het bij ons wel een beetje zo is. Geen oppas dus bijvoorbeeld samen iets ondernemen zit er niet in. Maar we werken eraan ;)”
  • Celine: “Juist niet. Grote kans dat je elkaar dan kwijtraakt en einde relatie. En daar zijn de kinderen de dupe van. Dus, in het belang van je kinderen… zet je je relatie ook op een belangrijke plek en doe je daar moeite voor, steek je er tijd en aandacht in.”

Lees ook: In de tropenjaren kun je geen vriendschappen onderhouden: dít vinden jullie

  • Kim: “Absoluut! Al zou ik het natuurlijk helemaal niet willen. Wij waren beide te moe om echt tijd in elkaar te investeren. En dat alles duurder wordt helpt ook niet mee. Dan ga je minder snel even weg.”
  • Fraukje: “Nee zeker niet! Naast dat ik mama ben, ben ik ook echtgenote en is deze relatie met zo belangrijk als dat die met de kinderen is.”
  • Denise: “Soms komt de sleur er wel een beetje in, vooral als de jongste (bijna 2) in een fase zit waarin ze veel van ons vraagt. Dan stapelt het op, druk met werk, veel afspraken, school, sport, heen en weer, dan ben je op een gegeven moment allebei echt moe en plof je ’s avonds op de bank, kijkt tv tot het bedtijd is en dat gaat dan dag in, dag uit. Maar juist dan zeggen we tegen elkaar, aankomend weekend doen we weer ff een avondje gek! Ook geen oppas, maar dat hoeft echt niet! We schuiven de tafel aan de kant, drank op tafel, Vrienden van Amstel aan op YouTube en dan gaan we dansen en hebben we een feestje met z’n tweeën. Iedereen vindt het gek en lacht erom, maar wij hebben weer even frisse moed (en een dikke kater de volgende dag) maar het is aan te raden!”
  • Gk: “Natuurlijk is het de basis van alles en tegelijkertijd is het ook geen geheim dat het best hard werken is zeker gedurende de tropenjaren waarin je alle ballen hoog probeert te houden (de kids, het huishouden samen, je partner, je werk en ergens ook nog een beetje tijd voor je zelf).”

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.