‘Ik wist niet dat het hebben van een groot gezin zó zwaar was’

04.02.2019 09:12
groot-gezin-zwaar

Blogger Caila Smith is zelf enig kind en wist al van kleins af aan dat ze een groot gezin wilde. Nu, jaren én vier kinderen later, beseft ze pas hoe zwaar dat is.

‘Een groot gezin hebben is moeilijker dan moeilijk’, schrijft ze op Scary Mommy.

 

‘Als een groep olifanten’

Vooral aan de herrie moest Caila behoorlijk wennen. ‘Mijn kinderen zijn geboren met megafoons aan hun stembanden. Er bestaat hier niet zoiets als ‘binnensmonds’ en af en toe lijkt het wel of er een groep olifanten komt binnenstormen. Die luidheid is nieuw voor mij: ik, als enig kind, wist niet dat een gezin zó veel decibel kon produceren.’ Ook al dat speelgoed, de rommel in huis en dat ze nooit rust heeft, vindt Caila soms lastig. Vanuit huis naar de auto, naar oma of naar de supermarkt en weer terug: haar gezin zit zelden stil.

 

Lees ook
Gedeelde smart is halve smart: hilarische tweets van ouders met veel kinderen >

 

‘Wat kan dat een ramp zijn’

‘En over de supermarkt gesproken’, vervolgt de blogger, ‘Wat kan boodschappen doen een ramp zijn. Het is niet normaal hoeveel je nodig hebt voor een groot gezin. Mijn moeder maakte een pan chili en we aten de dagen erna de restjes. Nu kook ik een enorme hoeveelheid die nog voor het eind van de dag op is…’

 

‘Nooit eenzaam’

Maar ondanks dat ze best weleens klaagt over haar gezin, zou Caila nooit meer anders willen. ‘Ik moest dan misschien mijn verwachtingen wat betreft het moederschap bijschaven, maar mijn kinderen zullen zich tenminste nooit alleen te voelen, zoals ik me weleens voelde. Ze hoeven niet te doen alsof ze een ‘fantastische relatie’ hebben met een of andere ‘verzonnen’ broer of zus, want ze hebben ze echt. En hoewel de dagen nooit saai en altijd hectisch zijn, houden we van elkaar.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >