rommelig huis
Beeld: Pixabay

Dat een moeder het vriendje van jouw kind komt ophalen, en je jezelf hoort zeggen: “Sorry voor de rommel, hoor.” Laten we daar gewoon eens mee ophouden, stelt moeder Erin Sturm voor.

Zelfs wanneer ze net heeft opgeruimd of schoongemaakt, maakt Erin zich er schuldig aan, schrijft ze op ScaryMommy. ‘Er is altijd wel íets wat niet op zijn plek ligt of nog wel een doekje kan gebruiken. We doen allemaal onze stinkende best als moeder, dus laten we nu afspreken: ik maak me niet druk om jouw rommel, als jij geen punt maakt van de mijne.’

Alsof hoe iemands huis eruit ziet iets zegt over haar ouderschap. Of werkhouding. Knappe ouder die zijn huis aan kant weet te houden wanneer er kinderen in rondrennen, vindt ze. ‘Het vloerkleed heeft onuitwisbare vlekken. De roestvrij stalen koelkast zit onder de kindervingers. De verf bladdert van de muren, het gras moet gemaaid, er ligt een berg was en het aanrecht staat vol. Nou en? Onze kinderen zijn gelukkig.’
 

Lees ook
Dit is dé tip voor moeders die rommel in huis zat zijn >

 

Poppenwagenrace

Want: die vlek op de vloer is omdat de kinderen er slijm mochten maken. En tussen die vette vingers op de koelkast, hebben ze wel trots hun tekeningen geplakt. De muur is beschadigd door een poppenwagenrace en ze waren door het spelen met de sproeier te druk om het gras ook nog te maaien. De kinderen worden vies dus de was houdt nooit op, en wie gezond kookt, heeft nu eenmaal vieze vaat.

Daar mogen moeders elkaar weleens in steunen, vindt Erin. ‘Want het kan best zwaar eenzaam zijn, dat opvoeden. We hebben vrouwen om ons heen nodig die snappen hoe het is. Is een perfect huis belangrijker dan ontspannen samenzijn met anderen?’ Niet voor Erin.

Voortaan verontschuldigt zij zich niet meer voor de rommel. En negeert ze de vieze sokken op de bank. Zodat ze kan bijkletsen met die moeder die haar kind komt halen, en ze samen kunnen lachen om de herkenbaarheid.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

winterhoroscoop Vissen

Een romantisch cadeau onder de boom, een fijne skivakantie of een gulle bonus van je baas. Lees wat de sterren voorspellen op het gebied van liefde, gezin, geld en werk.

Vissen

20 februari – 20 maart
 

Liefde & gezin

Er verandert in grote lijnen weinig in de liefde, maar dat geldt niet voor je vriendschappen. Al een tijdje loopt het niet echt lekker tussen jou en bepaalde vriendinnen en sommige mensen zal je definitief uit het oog verliezen. Als je dat niet wil, is het tijd om in actie te komen en de kou uit de lucht te halen. December is een mooie maand voor de liefde. Goed idee: organiseer iets leuks voor jou en geliefde voor je agenda volloopt met allerlei verplichtingen.
 

Lees ook
'Die vakantie zette ik ter plekke een punt achter onze vriendschap' >

 

Werk & geld

Heerlijk: je ambities krijgen alle ruimte en als je nog geen goed nieuws over je werk hebt gehad, dan gaat dat waarschijnlijk binnenkort gebeuren. Je mag trots zijn op jezelf, je hebt toch maar mooi iets bijzonders gepresteerd, terwijl je al veel te doen had. De komende weken wordt het nog drukker en daarom is het belangrijk de opvang voor je kinderen goed te regelen. Laat niets aan het toeval over.
 

En dan nog dit

Je kunt bijzonder nieuws, een verhelderend gesprek of een onverwacht reisje verwachten. Het geluk ligt voor het oprapen. Geniet ervan en deel het met de mensen van wie je houdt.

 

Deze horoscoop staat in het Kek Mama Winterboek 2018.
 

 


Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Beter goed gejat, dan slecht bedacht: dat geldt zeker voor deze geniale ouderschaps lifehacks van Bored Panda.

Schoonmaakhulp

parenting hacks

 

Geniale geheugensteun

parenting hacks

 

Later krijg je de volle laag, maar het werkt

parenting hacks

 

Lees ook:
Föhn je eten - en 8 andere lifehacks die alleen kinderen bedenken >

 

Geen bad? Geen probleem

parenting hacks

 

Je eigen iglo maak je in een handomdraai (wel even duimen voor sneeuw)

parenting hacks

 

Stukken goedkoper dan een kleed

parenting hacks

 

Nooit meer eentje kwijt

parenting hacks

 

Mama ziet alles

parenting hacks

 

Printen maar

parenting hacks

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >