‘Ik verontschuldig me niet meer voor mijn rommelige huis’

03.07.2018 09:18
rommelig huis Beeld: Pixabay

Dat een moeder het vriendje van jouw kind komt ophalen, en je jezelf hoort zeggen: “Sorry voor de rommel, hoor.” Laten we daar gewoon eens mee ophouden, stelt moeder Erin Sturm voor.

Zelfs wanneer ze net heeft opgeruimd of schoongemaakt, maakt Erin zich er schuldig aan, schrijft ze op ScaryMommy. ‘Er is altijd wel íets wat niet op zijn plek ligt of nog wel een doekje kan gebruiken. We doen allemaal onze stinkende best als moeder, dus laten we nu afspreken: ik maak me niet druk om jouw rommel, als jij geen punt maakt van de mijne.’

Alsof hoe iemands huis eruit ziet iets zegt over haar ouderschap. Of werkhouding. Knappe ouder die zijn huis aan kant weet te houden wanneer er kinderen in rondrennen, vindt ze. ‘Het vloerkleed heeft onuitwisbare vlekken. De roestvrij stalen koelkast zit onder de kindervingers. De verf bladdert van de muren, het gras moet gemaaid, er ligt een berg was en het aanrecht staat vol. Nou en? Onze kinderen zijn gelukkig.’
 

Lees ook
Dit is dé tip voor moeders die rommel in huis zat zijn >

 

Poppenwagenrace

Want: die vlek op de vloer is omdat de kinderen er slijm mochten maken. En tussen die vette vingers op de koelkast, hebben ze wel trots hun tekeningen geplakt. De muur is beschadigd door een poppenwagenrace en ze waren door het spelen met de sproeier te druk om het gras ook nog te maaien. De kinderen worden vies dus de was houdt nooit op, en wie gezond kookt, heeft nu eenmaal vieze vaat.

Daar mogen moeders elkaar weleens in steunen, vindt Erin. ‘Want het kan best zwaar eenzaam zijn, dat opvoeden. We hebben vrouwen om ons heen nodig die snappen hoe het is. Is een perfect huis belangrijker dan ontspannen samenzijn met anderen?’ Niet voor Erin.

Voortaan verontschuldigt zij zich niet meer voor de rommel. En negeert ze de vieze sokken op de bank. Zodat ze kan bijkletsen met die moeder die haar kind komt halen, en ze samen kunnen lachen om de herkenbaarheid.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >