‘Ik koop mijn kinderen om met toetjes en schermtijd en het kan me niets schelen’

05.05.2022 10:35
chocoladekoekjes Beeld: Getty Images

Een goed idee lijkt het misschien niet. Maar wat nou als je kinderen echt niet mee willen werken en je even niet meer weet hoe je het aan moet pakken? Dan kan het zijn dat je jezelf erop betrapt dat het toch wel goed werkt om je kind om te kopen. Dat geldt in ieder geval voor Katie Bingham.

Toen haar drie kinderen klein waren, keek Katie veel naar de serie Supernanny. Daar helpt Jo Frost ouders waarvan de kinderen vaak niet willen luisteren. Eén aflevering bleef haar goed bij: die waarin Jo Frost vertelde dat ze tegen onderhandelen is. Als je kinderen niet luisteren, moet je ze volgens haar de consequenties daarvan geven.

Grenzen

“Volgens de Supernanny leren je kinderen door ze om te kopen misbruik van je te maken. Je kind zal straks geen grenzen kennen en alleen maar goed kunnen manipuleren. Daarom heb ik het ook andersom geprobeerd. Ik dreigde dat mijn kinderen geen toetje meer kregen als ze nu niet stopten. Maar zij besloten dat ze dat op dat moment niet erg vonden als dat betekende dat ze door konden gaan.” Op een gegeven moment was Katie zo moe en liet ze haar ego varen. Ook omdat ze merkte dat het werkt. “Kinderen zullen eerder naar je luisteren en doen wat je zegt als ze weten dat ze er daarna voor beloond worden. Dat als ze positief gedrag vertonen, ze daar ook iets positiefs voor terugkrijgen. En als ze slecht gedrag vertonen, haal je juist wat positiefs weg.”

Makkelijker

Katie gebruikte haar omkoopmomenten voor haar peuters wanneer het haar uitkwam. Tijdens lange autoritten, als ze visite hadden en tijdens uitstapjes. Ze kocht haar kinderen om met snoep, een nachtje bij haar op de kamer slapen, extra schermtijd en McDonald’s. “Elke keer zag ik Supernanny haar vinger schudden naar mij. Maar het kon me eigenlijk al niks meer schelen. Het maakt mijn leven een stuk makkelijker.”

Beloning

Haar kinderen zijn nu tieners, maar Katie gebruikt nog steeds haar omkopingstrucs. Als haar dochter met haar mee boodschappen gaat doen, trakteert ze haar op Starbucks. Als haar zoon regelmatig haar auto schoonmaakt, krijgt hij geld van haar om met zijn vrienden uit eten te gaan. Als ze beide goede cijfers halen, krijgen ze geld. “We verdienen allemaal eigenlijk wel een beloning voor het doen van dingen die moeilijk zijn. Het helpt mij ertoe te zetten om mijn badkamer schoon te maken, omdat ik vind dat ik daarna een traktatie verdien. Omkoping is altijd mijn vriend geweest en zal dat ook nog even blijven.”

Bron: Scary Mommy

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >