‘Ik kan eindelijk genieten als ik een paar dagen zónder mijn kinderen ben’

19.01.2018 11:23
genieten-zonder-kinderen

De eerste weken dat Katie Bingham-Smith haar kinderen bij haar ex dropte, voelde ze zich verslagen. Maanden later kan ze eindelijk genieten van de tijd alleen.

‘Toen ik mijn kinderen voor het eerst afzette, reed ik vervolgens direct naar McDonald’s’, schrijft ze.

Huilend in de auto

Katie had haar beste vriendin kunnen bellen, naar haar zus of moeder kunnen gaan, een pedicure kunnen nemen of een filmpje kunnen pakken, maar dat deed ze niet. ‘Ik voelde me verloren en zat huilend in mijn auto.’ Het idee dat ze haar kinderen 24 uur niet zou zien en ze vanaf nu sowieso veel minder bij zich zou hebben, kon ze niet verkroppen.

 

Lees ook
13 geluksmomenten na je scheiding >

 

‘Ik had een keuze’

‘Maar toen ik weer richting huis reed, wist ik dat ik een keuze had’, gaat Katie verder. ‘Ik kon elke keer dat ik mijn kinderen afzette naar McDonalds gaan of ik kon er het beste van maken.’ Ze ging voor dat laatste. ‘Want dit is nu eenmaal mijn leven. Het laatste wat ik wil is dat mijn kinderen zich schuldig gaan voelen, omdat ze niet bij mij zijn.’

 

Minimaal een keer per week uiteten

Natuurlijk zijn er nog steeds momenten dat Katie zich alleen voelt, maar ze kan eindelijk lol hebben zonder dat ze haar kinderen bij zich heeft. ‘Ik ga minimaal een keer per week uit eten met vrienden, heb alle films gezien die ik wilde zien en ben vaak naar de pedicure gegaan, maar ik heb ook veel tijd in m’n eentje doorgebracht. En dat had ik nodig. Er zijn nog weleens dagen dat ik het liefst de hele dag in bed blijf liggen, maar uiteindelijk ben ik toch blij als ik iets leuks heb gedaan.’

Bron: Scary Mommy

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.