telefoonverslaafd

Vader Clint Edwards is verslaafd aan zijn smartphone. En niet zo'n beetje ook, want zijn gezin is er onderhand de dupe van.

'Verslaafd? Dat is een understatement', schrijft hij op Scary Mommy.

 

Altijd 'aan'

Clint werkt veel vanuit huis. Hij heeft een fulltime baan en een blog met honderdduizenden volgers, dus hij staat altijd 'aan'. 'Ik vind het fijn dat ik tijd met mijn familie kan doorbrengen terwijl ik ook nog kan werken, maar het komt er eigenlijk erop neer dat ik maar half 'thuis' ben. Ik geef mijn kinderen niet mijn volledige aandacht en reageer vaak met 'uhm' en 'oh' op hun vragen. Iedere keer als ik mezelf hierop betrap, hoop ik dat mijn vrouw er niets van merkt, maar ze merkt het altijd.'

 

Lees ook
Melinda Gates waarschuwt: 'Geef kinderen niet te snel een smartphone' >

 

'Kijk eens om je heen'

De vrouw van Clint kijkt hem dan aan alsof-ie een doodzonde begaat en dwingt hem z'n telefoon weg te leggen. Al gaat dat niet zo makkelijk. 'Mobiele telefoons zijn een verslaving voor veel ouders. Ga eens naar een speeltuin en kijk om je heen: negen van de tien ouders zie je met een telefoon in hun hand. Ik oordeel niet, want ik ben één van hen, maar juist daarom heb ik besloten het roer om te gooien.'

 

'Ik hou van mijn telefoon'

Niet dat hij z'n telefoon nu compleet links laat liggen - dat gaat ook niet vanwege zijn baan, maar tijdens het avondeten laat hij 'm in de slaapkamer. 'Als we naar het park gaan, stop ik 'm in mijn zak. Ook zet ik dat ding uit als ik met mijn zoon ga voetballen. Door mijn afleidingen te beperken, hoop ik geduldiger en betrokkener te worden. Ik weet zeker dat er ouders zijn die beweren helemaal geen smartphone te gebruiken: nou, fijn voor je. Ik ben blij dat ik niet meer in 1850 leef en ik hou van mijn telefoon. Maar ik realiseer me dat het nu tijd is om er iets minder van te houden, zodat ik mijn familie meer aandacht kan geven.'

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

meghan-markle-zwanger

De geruchten gingen al langer, maar nu heeft het paleis het ook echt bevestigd: prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle verwachten in de lente van 2019 een baby.

'De hertog en hertogin hebben alle steun die zij sinds hun huwelijk in mei mochten ontvangen van mensen over de hele wereld erg gewaardeerd en zijn verheugd om dit blijde nieuws te kunnen delen met het publiek',  staat op het Instagramaccount van Kensington Palace.

 

Lees ook
Moeders reageren massaal op 'perfecte' foto van net bevallen Kate Middleton >

 

School voor nanny's

De geruchten gingen al maanden en toen een woordvoerder van het Koningshuis zei dat Meghan niet meeging naar Fiji (waar het zikavirus heerst) wist iedereen het zeker: ze móest wel zwanger zijn. Eerder werd ook al dat Meghans moeder Doria Ragland haar zou gaan helpen met de baby. Zij werd gespot terwijl ze een school voor nanny’s bezocht in Londen.

 
 
Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
column-malu-chaos-geluk
Beeld: Marco Kolanus

Tegenwoordig vind ik het heerlijk om aan het werk te zijn. Maar voordat ik na mijn zwangerschap weer moest beginnen, schoten er duizenden doemscenario’s door mijn hoofd. 

Een kleine greep: 

 

 1. Zo fijn, weer aan het werk. Even en paar uur zonder poepluiers, spuugdoekjes en babykwijl.
 2. Ik kan niet wachten…
 3. Kijk zelfs uit naar het moment dat ik in alle rust naar de koffieautomaat kan lopen. Nu pas besef ik dat ik die route al die tijd heb ondergewaardeerd…
 4. En het hoogtepunt van de dag: moeten blázen om mijn koffie drinkbaar te krijgen…
 5. Heb ik voor mijn gevoel al eeuwen niet hoeven doen. (Al gaat een lauwe ochtendkop er na drie uur nachtrust evengoed in, daar niet van…)
 6. Ook lekker: dat ik in plaats van die ‘makkelijke’ broek en slobbertrui eindelijk weer iets fatsoenlijks aan kan. Voor melkvlekken hoef ik immers niet bang te zijn.
 7. Wat zei je? Geen vlekken? Ik bestel gewoon op de valreep wat nieuwe outfits!
 8. En hup, een extra laag make-up op, want dat moet ik toch niet hebben: dat collega’s na mijn eerste werkdag tegen elkaar fluisteren dat ik er ‘ietwat uitgeleefd uitzag’….
 9. Nee hoor, ik heb alles onder controle. Dat ‘werkende moeder’-zijn is helemaal mijn ding.
 10. Oppas geregeld, out-of-office uitgeknald: er kan niets meer misgaan.
 11. Al lijkt Mack het toch wel te voelen, dat ik ‘m een paar uur achterlaat: hij slaapt al dagen onrustig. En als ik even naar de keuken loop nadat ik over z’n box heb gehangen, zet-ie het gelijk op een krijsen.
 12. Alsof hij nu al last heeft van verlatingsangst…
 13. Zou dat al kunnen met vier maanden?
 14. Even Googelen.
 15. Ja dus. 
 16. Man, dat moment vergeet hij natuurlijk nooit. Dat ík, z’n moeder notabene, hem van de één op andere dag achterliet bij een vreemde.
 17. Nou ja, vreemde… Het is dan wel z’n oma, maar ik bedoel: mij ziet hij de hele dag door, haar hooguit twee keer per week.
 18. En wat nu als zij ‘m niet stil krijgt als-ie verdrietig is?
 19. Of in blinde paniek een schep te veel door z’n voeding doet en hij vervolgens de hele middag met kramp zit?
 20. Oh. En weet ze trouwens wel hoe je die draagdoek goed omknoopt? Anders slaapt-ie echt niet…
 21. Misschien moet ik wel gewoon fulltime huismoeder zijn. Heb ik van al dat gedoe geen last en kan ik Mack gewoon zélf troosten mocht dat nodig zijn. 
 22. Maar zo’n fijne baan als deze kom ik natuurlijk nooit meer tegen.
 23. En ook die rekeningen betalen zichzelf niet…
 24. Nee. Slecht idee.
 25. Weet je? Ik vraag m’n vriend of-ie Mack naar bed brengt vanavond.
 26. Duik ik in een warm bad, zet een serie op en denk even aan helemaal niets - kijk ik vast weer helemaal anders tegen de wereld aan morgen…

 

Malu Pesulima is webredacteur bij Kek Mama en woont samen met Romano. Zoon Mack is inmiddels bijna vijf maanden oud.