restaurants met kinderspeeltuin
Beeld: Pixabay

Uit eten met kinderen een opgave? Nee, hoor. Wij zetten een aantal restaurants met fijne speeltuinen op een rij. Is je kind uren zoet en kan jij lekker rustig eten.

1. Uilennest – Zoetermeer

More content below the advertising
restaurants met speeltuin

Met springkussens, glijbanen en verschillende klimtoestellen kan je kind z'n lol op bij dit pannenkoekenrestaurant. Speelparadijs de Ballebak is maar liefst 6000 vierkante meter groot en heeft een binnen- en buitengedeelte. Alle toestellen worden maandelijks gecontroleerd op veiligheid en medewerkers houden toezicht op de kinderen.
Waar: Voorweg 107, Zoetermeer

 

2. Haddock – Amsterdam

Hier vind je een groot grasveld waar kinderen kunnen voetballen en ravotten. Neem ’s zomers zwemkleding mee, want dan staan er sproeiers en een zwembadje in de tuin. Het restaurant organiseert ook speciale kinderactiviteiten, zoals een minidisco op zaterdagavond en op zondagmiddag kan er geknutseld worden onder begeleiding van medewerkers, maar kan er ook gegeten worden met kinderen.
Waar: Marie Baronlaan 19, Amsterdam

 


3. Familierestaurant Troubadour – Tubbergen

Hier kunnen kinderen zich prima vermaken op de glijbaan, schommels en de airtrampoline. Ook is er sinds drie jaar de Sona speelboog, waarmee kinderen allerlei opdrachten kunnen uitvoeren: wordt het een code onthouden, dansen of Chinees tellen?
Waar: Tibsweg 2, Tubbergen

 

4. Heidezicht – Bussumerheide

Terwijl jij geniet van soep, salade of pasta kan je kind zich uitleven in de aangrenzende speeltuin. Nog energie over? Maak dan een fietstocht of heerlijke wandeling, want het restaurant ligt aan de Bussumerheide.
Waar: Randweg 203, Bussum5. Groot Melkhuis – Amsterdam

restaurants met speeltuin

Deze grote speeltuin is een fenomeen in Amsterdam. Voor kinderen tot drie jaar is er een zandbak en kleine glijbaan, de oudere kinderen kunnen roetsjen en glijden van de grotere toestellen. Extra leuk: ieder weekend is er een enorm springkussen en suikerspinnenkraam.
Waar: Vondelpark 2, Amsterdam

 

Lees ook:
7x de lekkerste sushi restaurants met kinderen >

 

6. De Witte Wieven – Lochem

‘Voor mooie meisjes en stoere jongens’, staat op de menukaart. Kinderen kunnen kiezen uit gerechten als Kwik, Kwek en Kwak of Pinokkio. Zijn ze uitgegeten – of willen ze even van tafel af – dan kunnen ze een duik nemen in de ballenbak en rondom het restaurant op zoek gaan naar houten poppen: de Witte Wieven.
Waar: Zwiepseweg 157, Lochem

 

7. Hans en Grietje – Zeewolde

restaurants met speeltuin

Van kleine trampolines tot mega grote springkussens en een skelterbaan: bij dit pannenkoekenrestaurant is genoeg te beleven voor je kind. Terwijl jij lekker natafelt, kan je kind spelen in een hooiberg en het sprookje naspelen in het echte huis van Hans en Grietje. Of hij haalt je over om mee te gaan op de familieschommel, waar plaats is voor wel tien man.
Waar: Sternweg 2a, Zeewolde

 

8. De Soete Suikerbol – Pijnacker

Binnen vind je een leuke speelhoek, buiten een aantal schommels en bij zonnig weer een groot springkussen. Kinderen kunnen er ook knuffelen met geiten, kippen en konijnen. Op het menu staan salades, pannenkoeken en vleesgerechten. Ook aan kleine kinderen is gedacht, met een speciaal kindermenu.
Waar: Ade 23, Pijnacker

 

9. Restaurant Bruis – Blaricum

restaurants met speeltuin

De slogan van dit restaurant: ‘Leuk uit eten met kinderen kan gewoon, want je kunt pas echt genieten als je kinderen genieten.' En dat doen ze in dit restaurant zeker: met een speeltuin, ontdekhoeken, gamezone en een funfloor kunnen ze zich uren vermaken. Op het menu staan gezonde gerechten, ook voor de kinderen.
Deltazijde 3-01, Blaricum


10. Restaurant de Houtzagerij - Otterlo

Giet het pijpenstelen? Geen punt. Hier kunnen je kinderen naar hartenlust spelen in het indoor speelparadijs. Klimmen, klauteren, glijden, rennen: alles is mogelijk. Voor de allerkleinsten is er een aparte peuterzone en blokkenhoek.
Waar: Arnhemseweg 100-102, Otterlo

 

11. Pyramide van Austerlitz - Utrechtse Heuvelrug

Vlakbij de Pyramide van Austerlitz vind je het gelijknamige restaurant met een uitgebreide speeltuin en het ‘lunapark’. Botsauto’s, draaimolens en een treintje zorgen daar voor uren speelplezier. Tip: maak een mooie wandeling in de bosrijke omgeving voordat je aan tafel schuift.
Waar: Zeisterweg 98, Woudenberg

 

12. Restaurant De Nynke Pleats - Friesland

Een mooie, landelijk gelegen boerderij dichtbij Makkum. Vanaf het terras heb je uitzicht op je kinderen die zich kunnen vermaken in de speelweide. Handig: het terrein is afgesloten met een hek. Ook binnen kan gespeeld worden, in de speelhoek en bij de knutseltafel.
Waar: Buren 25, Piaam

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Drenthe vakantie tips

Maartje Blans (41) woonde met man en zoontjes jarenlang in China, maar wil voorlopig alleen nog maar naar Drenthe.

"We hebben dik vijf jaar in Beijing gewoond, onze kinderen zijn er zes en vier jaar geleden geboren. Van daaruit hebben we veel gereisd, bijvoorbeeld naar Vietnam en Taiwan. We gingen terug naar Nederland omdat ik last kreeg van mijn longen vanwege de smog.

More content below the advertising

Bij thuiskomst boekten we direct een vakantie naar Drenthe. Hollandser krijg je het niet. Je hebt er het bos en de hei die soms groenig is maar ook dieppaars kan zijn. En dan die Hollandse luchten: de wolken, de vogels, de manier waarop het licht verandert als het bijna gaat regenen. Dan ontstaat er zo’n bijzondere sfeer. Ik heb dat echt gemist in China."
 

Zien

Boomkroonpad
Altijd al willen weten hoe een bos er vanaf boven uitziet? Het Boomkroonpad, in bos de Hondsrug, is een route van 125 meter lang die over de toppen van de bomen loopt. Leuk om te combineren met een bezoek aan Buitencentrum Boomkroonpad, startpunt van boswandelingen door Gieten-Borger, of Speelbos Lorken.
 

Alle zintuigen
Horen, ruiken, zien, proeven, voelen: het Roekpad in het bos in Echten daagt alle zintuigen uit. Op dit belevingspad en in het speelbos is Loek de Roek de gids die kinderen alles leert over de omgeving. Hartstikke leuk en nog leerzaam ook.
 

Hunebedden
Wist je dat alle hunebedden een nummer hebben? Binnen een straal van 30 kilometer vind je ze allemaal. Het grootste exemplaar staat in Borger. Bekijk een kaart met alle hunnebedden hier.


Lees ook
7x uitjes in Drenthe voor kinderen >

 

Eten

Pizza's én toetjes
Trivio del Villaggio in Meppen is zo'n restaurant dat altijd vol zit. Ook heeft het een speelruimte waar kinderen helemaal los kunnen. Zowel de pizza's als de toetjes op de kaart zijn een echte aanrader.
 

Doen

Avontuurlijke speelroute
In het bos bij Orvelte is een speciale kinderroute. De roze bordjes leiden je langs het Houten Pad van Theodoor, een varkentje dat eigenlijk een wild zwijn wilde zijn.


Shoppen
Het oude postkantoor in Emmen is helemaal verbouwd tot het winkelcentrum Trud. In de ruimte van maar liefst 500 m2 vind je fijne mode- en interieurwinkels.
 

Nog meer tips vind je hier.

 

Lees het hele reisverslag in Kek Mama 04-2017.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

verrassende-verkeersregels-buitenland

Mag je met slippers aan rijden in Spanje? En in Thailand zonder shirt in de auto zitten? Skyscanner geeft je zes verrassende verkeersregels op een presenteerblaadje. Want een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Liever niet rijden met slippers: Spanje

Spanjes diverse en magnifieke landschappen zorgen voor de mooiste roadtrips in Zuid-Europa. Maar als je in Spanje de weg op gaat, let er dan wel op wat je aantrekt. Als je een bril nodig hebt tijdens de autoritten, dan schrijft de Spaanse wet voor dat je altijd een extra paar bij je hebt. En let op je schoeisel. Het is niet echt illegaal om blootsvoets, met sandalen of hoge hakken een auto te besturen, maar als een Spaanse agent denkt dat jouw schoenen (of het gebrek daaraan) het vermogen om veilig te rijden beïnvloeden, dan kun je een boete krijgen. Sowieso is het altijd verstandig om goede schoenen te dragen tijdens het rijden, ook in andere landen en in Nederland.

More content below the advertising

 

Zorg dat je geen lege tank hebt: Duitsland

De 12.000 kilometers aan Autobahn in Duitsland vormen samen een van de beste autowegen in de wereld. Maar een stop maken op de Autobahn mag pertinent niet, ook een lege tank is geen excuus. Dat hoeft ook niet, want om de 40 tot 60 km zijn er pauzeerplekken (Raststätten) met wc’s, restaurants en tankstations. Hoe dan ook: houd de benzinemeter in de gaten.  

 

Lees ook
Vakantietips: 5 manieren om een lange autorit leuker te maken >

 

Rijd niet door historische dorpen: Italië

Als je een historisch centrum wilt binnenrijden zoals dat van Rome, Florence, Milaan of Pisa, laat dan vooral de auto staan. Veel van deze steden hebben zones met beperkt verkeer (Zona Traffico Limitato of ZTL), wat betekent dat je een forse boete krijgt als je wordt gesnapt met de auto. Die zones zijn alleen toegestaan voor de locals. 

 

Milieusticker voor lage emissie-zones: Frankrijk

Parijs, Lyon, Lille en Grenoble hebben lage-emissie zones en dus moet je een milieusticker op de voorruit plakken om deze Franse steden in te rijden. Anders riskeer je een boete. De vraag naar deze stickers is hoog, dus vraag deze op tijd aan via deze site. Hij is alleen online te bestellen en de sticker kost € 4,21 (prijs 2018), inclusief verzending naar Nederland.

 

Houd je shirt aan: Thailand

De wegen in Thaise steden zien er regelmatig uit als een heksenketel vol mensen, tuk-tuks, scooters, taxi’s en trucks. Buiten de grote steden is het een ander verhaal. Vooral in het noorden van Thailand kun je prachtige routes rijden en dus is het slim om een internationaal rijbewijs mee te nemen. Zorg er alleen wel voor dat je je kleding aanhoudt. Het kan tropisch warm zijn in het populaire Aziatische land, maar het is illegaal – voor zowel mannen als vrouwen – om zonder shirt te rijden op de fiets, in een auto of tuk-tuk. 

 

Flitswaarschuwing uit: o.a. Zwitserland

Vaak is de kans groot dat je navigatie automatisch waarschuwt voor flitspalen en camera’s. Maar, neem je de TomTom of een ander navigatiesysteem mee op vakantie, houd er dan rekening mee dat het waarschuwingssysteem in veel landen niet is toegestaan, inclusief Frankrijk en Zwitserland. Wel fijn: bij de meeste navigatiesystemen kun je dit (tijdelijk) uitschakelen. 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >