restaurants met kinderspeeltuin
Beeld: Pixabay

Uit eten met kinderen een opgave? Nee, hoor. Wij zetten een aantal restaurants met fijne speeltuinen op een rij. Is je kind uren zoet en kan jij lekker rustig eten.

1. Uilennest – Zoetermeer

restaurants met speeltuin

Met springkussens, glijbanen en verschillende klimtoestellen kan je kind z'n lol op bij dit pannenkoekenrestaurant. Speelparadijs de Ballebak is maar liefst 6000 vierkante meter groot en heeft een binnen- en buitengedeelte. Alle toestellen worden maandelijks gecontroleerd op veiligheid en medewerkers houden toezicht op de kinderen.
Waar: Voorweg 107, Zoetermeer

 

2. Haddock – Amsterdam

Hier vind je een groot grasveld waar kinderen kunnen voetballen en ravotten. Neem ’s zomers zwemkleding mee, want dan staan er sproeiers en een zwembadje in de tuin. Het restaurant organiseert ook speciale kinderactiviteiten, zoals een minidisco op zaterdagavond en op zondagmiddag kan er geknutseld worden onder begeleiding van medewerkers.
Waar: Marie Baronlaan 19, Amsterdam

 


3. Familierestaurant Troubadour – Tubbergen

Hier kunnen kinderen zich prima vermaken op de glijbaan, schommels en de airtrampoline. Ook is er sinds drie jaar de Sona speelboog, waarmee kinderen allerlei opdrachten kunnen uitvoeren: wordt het een code onthouden, dansen of Chinees tellen?
Waar: Tibsweg 2, Tubbergen

 

4. Heidezicht – Bussumerheide

Terwijl jij geniet van soep, salade of pasta kan je kind zich uitleven in de aangrenzende speeltuin. Nog energie over? Maak dan een fietstocht of heerlijke wandeling, want het restaurant ligt aan de Bussumerheide.
Waar: Randweg 203, Bussum5. Groot Melkhuis – Amsterdam

restaurants met speeltuin

Deze grote speeltuin is een fenomeen in Amsterdam. Voor kinderen tot drie jaar is er een zandbak en kleine glijbaan, de oudere kinderen kunnen roetsjen en glijden van de grotere toestellen. Extra leuk: ieder weekend is er een enorm springkussen en suikerspinnenkraam.
Waar: Vondelpark 2, Amsterdam

 

Lees ook:
7x de lekkerste sushi restaurants met kinderen >

 

6. De Witte Wieven – Lochem

‘Voor mooie meisjes en stoere jongens’, staat op de menukaart. Kinderen kunnen kiezen uit gerechten als Kwik, Kwek en Kwak of Pinokkio. Zijn ze uitgegeten – of willen ze even van tafel af – dan kunnen ze een duik nemen in de ballenbak en rondom het restaurant op zoek gaan naar houten poppen: de Witte Wieven.
Waar: Zwiepseweg 157, Lochem

 

7. Hans en Grietje – Zeewolde

restaurants met speeltuin

Van kleine trampolines tot mega grote springkussens en een skelterbaan: bij dit pannenkoekenrestaurant is genoeg te beleven voor je kind. Terwijl jij lekker natafelt, kan je kind spelen in een hooiberg en het sprookje naspelen in het echte huis van Hans en Grietje. Of hij haalt je over om mee te gaan op de familieschommel, waar plaats is voor wel tien man.
Waar: Sternweg 2a, Zeewolde

 

8. De Soete Suikerbol – Pijnacker

Binnen vind je een leuke speelhoek, buiten een aantal schommels en bij zonnig weer een groot springkussen. Kinderen kunnen er ook knuffelen met geiten, kippen en konijnen. Op het menu staan salades, pannenkoeken en vleesgerechten. Ook aan kleine kinderen is gedacht, met een speciaal kindermenu.
Waar: Ade 23, Pijnacker

 

9. Restaurant Bruis – Blaricum

restaurants met speeltuin

De slogan van dit restaurant: ‘Leuk uit eten met kinderen kan gewoon, want je kunt pas echt genieten als je kinderen genieten.' En dat doen ze in dit restaurant zeker: met een speeltuin, ontdekhoeken, gamezone en een funfloor kunnen ze zich uren vermaken. Op het menu staan gezonde gerechten, ook voor de kinderen.
Deltazijde 3-01, Blaricum


10. Restaurant de Houtzagerij - Otterlo

Giet het pijpenstelen? Geen punt. Hier kunnen je kinderen naar hartenlust spelen in het indoor speelparadijs. Klimmen, klauteren, glijden, rennen: alles is mogelijk. Voor de allerkleinsten is er een aparte peuterzone en blokkenhoek.
Waar: Arnhemseweg 100-102, Otterlo

 

11. Pyramide van Austerlitz - Utrechtse Heuvelrug

Vlakbij de Pyramide van Austerlitz vind je het gelijknamige restaurant met een uitgebreide speeltuin en het ‘lunapark’. Botsauto’s, draaimolens en een treintje zorgen daar voor uren speelplezier. Tip: maak een mooie wandeling in de bosrijke omgeving voordat je aan tafel schuift.
Waar: Zeisterweg 98, Woudenberg

 

12. Restaurant De Nynke Pleats - Friesland

Een mooie, landelijk gelegen boerderij dichtbij Makkum. Vanaf het terras heb je uitzicht op je kinderen die zich kunnen vermaken in de speelweide. Handig: het terrein is afgesloten met een hek. Ook binnen kan gespeeld worden, in de speelhoek en bij de knutseltafel.
Waar: Buren 25, Piaam

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

uitjes Utrecht kinderen
Beeld: Pixabay

Terwijl jij op het terras geniet van een frisje, leven je kinderen zich uit in de speeltuin of op een bodyboard. Wij zetten een aantal fijne uitjes in de regio Utrecht voor je op een rij.

Hoe bereid je je voor?

Niets leuker dan een dagje uit, maar alleen als je je goed voorbereid. Een uur lang wachten in de rij voor de kassa bederft de pret namelijk al snel. Hier volgen een aantal tips:

- Neem een (inklapbare) kinderwagen mee, zodat je kind kan rusten als hij moe wordt en jij rustig door kunt struinen in het museum of dierenpark.
- Laat je kind iets opvallends dragen, zodat je hem in een drukke omgeving snel herkent. Ook handig: een polsbandje met jouw telefoonnummer erop.
- Een extra setje kleding en extra doekjes zijn geen overbodige luxe.
- Koop entreekaartjes online om lange wachttijden en gejammer te voorkomen (en scheelt je vaak ook een paar euro's).

 

DierenPark Amersfoort

uitjes in Utrecht

Met meer dan 1500 dieren kun je je hier een dag prima vermaken. Het dierenpark heeft een speciale Klim Alles-route waarbij je oog in oog komt te staan met de parkieten en over de bruine beren heen loopt. Op verschillende tijden kun je dierenverzorgers aan het werk zien en vragen stellen over bijvoorbeeld de olifanten, chimpansees of roofdieren.

 

Domtoren - Utrecht

uitjes in Utrecht

De 112 meter hoge Utrechtse Domtoren beklimmen, spelen op het kindercarillon, klokken luiden en luisteren naar de spannende verhalen van Jan de Bouwknecht die in de middeleeuwen de toren heeft gebouwd. Geweldig om te doen voor kinderen van vijf tot tien jaar.

 

Binnenspeeltuin - Woerden

uitjes in Utrecht

Niet alleen kunnen kinderen in de Pretfabriek met de tig speeltoestellen hun lol op, ook aan ouders is gedacht. Neem bijvoorbeeld plaats aan de grote leestafel of in het restaurant waar je rustig (maar toch in de buurt van je kinderen) kunt bijkomen.

 

Het Nijntje museum - Utrecht

uitjes in Utrecht

Kinderen stappen hier in de wereld van Nijntje en haar vriendjes. In de dierentuin leren ze welke dieren er zijn en wat ze eten, in het huis van Nijntje leren ze alles over verzorging. Verder ligt dit huis vol opdrachten, voorleesboeken, puzzels en spelletjes. 
 

 

Lees ook
9x kindvriendelijke uitjes met de trein >


 

Bodyboarden - Nieuwegein

uitjes in Utrecht

Bij Down Under kun je wavesurfen of bodyboarden en zo de golven bedwingen. Pak een bodyboard of waveboard en probeer 't. Op vrijdag- en zaterdagavond extra feestelijk met discoverlichting.

 

Indoor trampolinepark - Veenendaal

uitjes in Utrecht

Of je nu gaat karten, jumpen, lasergamen, glowgolfen, poolen of een stap zet in één van de escape rooms: bij The Maxx heb je het allemaal. Dus is je kind die trampolines zat, kunnen jullie altijd nog iets anders gaan doen.

 

Boswandeling - Utrecht

uitjes in Utrecht

De Kaapse Bossen: een natuurgebied midden in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, met een grote variatie aan dieren en planten: prachtig in bloei in de zomer. Ideaal dus voor een lange boswandeling.

 

Kasteel de Haar - Haarzuilens

Welke dieren leven er rondom een kasteel en hoe woonde men er vroeger? Kinderen vanaf 6 jaar kunnen aan de hand van een speurtocht alles leren over het leven op Kasteel de Haar. Oh, achter het Tuynhuis ligt een leuk doolhof waar je heerlijk kunt (ver)dwalen.

uitjes in Utrecht

 

Dino-tentoonstelling - Jaarbeurs Utrecht

Van 7 juli t/m 2 september 2018 is in de Jaarbeurs de allergrootste dino-expo van Europa te zien: World of Dino's. Met meer dan 60 bewegende en brullende dinosaurussen komt je kind er ogen te kort.

uitjes in Utrecht


Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

fantastische uitjes voor jou en kind
Beeld: Pixabay

Na het zoveelste speelparadijs wil je kind (en jij vooral) vast een keer iets anders. En omdat wij de beroerdste niet zijn, zetten we zeven fantastische uitjes voor jou en je kind op een rij.

Reis langs sterren en planeten

leuke uitjes met kinderen

Reuze interessant: alles wat met het heelal te maken heeft. Bij Space Expo in Noordwijk is tot mei 2019 de expositie 'Terug uit de Ruimte' te zien. Bewonder 100 voorwerpen die de ruimte in zijn geweest en weer terug op aarde zijn, zoals kledingstukken van astronauten, onderdelen van de Hubble ruimtetelescoop en stof van de maan. De voorwerpen zijn gerangschikt naar de vijf zintuigen Zien, Horen, Proeven, Ruiken en Voelen. Je kunt dus zelfs de geur van een komeet ruiken. space-expo.nl

 

Bak je eigen brood

leuke uitjes met kinderen

In het grootste Bakkerijmuseum van ons land ga je terug in de tijd: waar werd voor het eerst brood gemaakt en hoe zit het met banket? Een leuk uitje voor jong en oud, want er worden ook familievoorstellingen georganiseerd in het museumtheater. Natuurlijk kun je ook zelf de handen uit de mouwen steken en je eigen brood bakken. Wordt het wit, bruin of volkoren? bakkerijmuseum.nl

 

Rijd op een kameel

leuke uitjes met kinderen

Altijd al eens op een kameel willen zitten, maar niet van plan om binnenkort op vakantie te gaan naar de Sahara? Bezoek dan de kamelenboerderij in Berlicum bij Den Bosch en maak een heuse kamelensafari. Je kind komt er alles te weten over de dieren, kan een ritje maken op de rug en de kalfjes de fles geven. Na afloop zijn er pannenkoeken die natuurlijk gemaakt zijn van kamelenmelk. Smullen. Kamelenmelk.nl


 

Lees ook
9x kindvriendelijke uitjes met de trein >

 

Vind de uitgang in het spiegeldoolhof

leuke uitjes met kinderen

Een doolhof uitkomen is al knap lastig, laat staan als je meer dan 100 spiegels tegenkomt. In dit doolhof in Scheveningen ben je dus wel even zoet om de weg naar buiten te vinden. De spiegels zijn geplaatst in bogen en zijn gedecoreerd met koraal of gemaakt van scheepshout, waardoor je gaat twijfelen: is het een spiegel, boog of kan ik verder lopen? spiegeldoolhof.nl

 

Ga fruit plukken

leuke uitjes met kinderen

Frambozen, aardbeien, bessen: fruit is niet alleen lekker, ook nog eens heel gezond. Maak er een uitje van met je kind en ga het fruit zelf plukken. Door het hele land vind je verschillende pluktuinen waar je niet alleen fruit maar ook mooie bloemen kunt plukken. Extra fijn: na het plukken kan je lekker bijkomen op het terras en je fruit opsnoepen. Wij hebben alvast de 11 leukste pluktuinen voor je op een rij hebben gezet.

 

Ontdek de haven van Rotterdam

leuke uitjes met kinderen

Op de Maasvlakte vind je informatiecentrum FutureLand, waar je kunt zien hoe de nieuwste havens van Rotterdam zijn opgespoten. Voor de kinderen is er spelenderwijs nog veel meer: bestuur een groot baggerschip en verplaats je eigen zand, of kruip in een kraan en laadt containers op een schip. Ook leuk: maak een rondvaart met de ferry, waarbij je de grootste containerkranen ter wereld van dichtbij kunt bekijken. maasvlakte2.com/nl//nl/futureland
 

 

Duik in de wereld van LEGO

leuke uitjes met kinderen

De beroemde Legosteentjes stammen uit 1958, maar tegenwoordig speelt nog steeds bijna ieder kind er mee. In het LEGiO-museum kom je alles te weten over het speelgoed en natuurlijk mogen de kleintjes ook zelf aan de slag op de Lego & Duplo-tafels. Er is ook een mini-bioscoop met een film over de steentjes en kinderen kunnen een LEGO-spel spelen op de Playstation. Eén ding is zeker: je krijgt je kind hier niet snel meer weg. legiomuseum.nl
 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >